spot_img
spot_imgspot_img
19.9 C
Vaslui
03-iun.-2024

Perchezitii DIICOT. Interlopii din Craiova au dus 600 de romi în SUA. O parte dintre migranti au ajuns cersetori în Los Angeles

- Advertisement -

Procurorii DIICOT efectuează 13 percheziţii domiciliare şi verificări la opt agenţii de turism din Craiova.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, au procedat astăzi la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în traficul de migranţi, ce acţiona pe relaţia România – Mexic – Statele Unite ale Americii – Canada.

Taxa de ”viză”: 8.000 de dolari

Liderii grupării au fost identificaţi de DIICOT ca fiind Chiciu Dumitru, zis „Paris”, 39 de ani, Serdaru Filip, 40 de ani şi Popescu Luigi Cristinel, 44 de ani, exponenţi ai lumii interlope din municipiul Craiova. În sarcina membrilor grupării, anchetatorii au reţinut că, în schimbul sumei de aproximativ 8.000 de dolari/ migrant, au racolat, îndrumat şi călăuzit persoane de etnie rromă, provenind din judeţele Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi, facilitându-le acestora trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Mexic şi SUA, respectiv SUA – Canada.

600 de romi în Mexic, 300 în SUA

Procurorii DIICOT au identificat aproximativ 600 de persoane care au părăsit teritoriul României cu destinaţia Mexic, dintre acestea un număr de aproximativ 300 de persoane fiind depistate ulterior pe teritoriul SUA. Migranţii erau călăuziţi pentru a ajunge în mod fraudulos în localităţile Cancún şi Mexico City, din Mexic şi ulterior, după efectuarea plăţii, erau preluaţi de către alţi membri ai grupării şi transferaţi pe teritoriul statului american, cu destinaţia Los Angeles şi New York.

Profitul grupării este de un milion de dolari

În cadrul cercetărilor efectuate în cauză este analizată inclusiv posibilitatea ca unii migranţi, care nu au putut plăti integral sumele de bani pretinse de către interlopi, să fi fost obligaţi să comită infracţiuni sau să cerşească pe teritoriul SUA, în beneficiul învinuiţilor. Membrii grupării ar fi obţinut din activitatea infracţională suma de peste 1 milion de dolari.

Colaborare cu autoritățile din Canada și SUA

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova urmează a fi audiate 60 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor, faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale în cauză. Procurorii DIICOT au cooperat în instrumentarea cauzei cu U.S Immigration and Customs Enforcement – ICE, din cadrul U.S. Department of Homeland Security, fiind realizat un schimb permanent de informaţii cu autorităţile judiciare din SUA şi Canada. Suportul tehnic şi operativ a fost asigurat de către SRI – Secţia Judeţeană Dolj. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Dolj – SPIR, IJJ Dolj şi BMJ Craiova.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.