spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

BORIS BEREZOVSKI e posibil să fi fost STRANGULAT – o eșarfă a fost găsită în baie | VIDEO

- Advertisement -

Rudele şi prietenii defunctului oligarh rus Boris Berezovski (67 de ani), al cărui corp a fost găsit fără suflare, sâmbătă, la o reşedinţă a sa din apropierea Londrei, continuă să pună la îndoială faptul că omul de afaceri căzut în dizgraţie s-ar fi sinucis sau ar fi murit în urma unui atac de cord.

Miliardarul, care era unul dintre adversarii cei mai virulenţi ai lui Vladimir Putin, a fost descoperit întins pe podeaua sălii de baie, de unul dintre angajaţi.

Semnele de întrebare au început să se înmulţească după ce fosta soţie a lui Berezovski, Galina, a declarat că a descoperit o eşarfă în baia unde a fost găsit trupul neînsufleţit al fostului soț, după cum relatează The Guardian.

Nikolai Gluşkov, prietenul lui Berezovski şi fost director adjunct al companiei Aeroflot, a emis versiunea potrivit căreia oligarhul putea să fi fost strangulat.

UPDATE. Polițiștii ANCHETEAZĂ decesul miliardarului rus BEREZOVSKI: Nu sunt urme de contaminare chimică sau biologică în casă

„Boris a fost strangulat. Fie a făcut-o el însuşi, fie a fost ajutat. Nu cred că a fost o sinucidere.Nu a fost o moarte obişnuită”, consideră Gluşkov, adăugând că în ciuda depresiei care îl măcina acesta nu era omul care să se sinucidă.

O declaraţie oficială cu privire la cauzele decesului nu a fost încă făcută de autorităţile britanice, dar un raport preliminar al poliţiei relevă că nu există niciun motiv pentru a evoca o moarte prin violenţă. Astfel, conform versiunii preliminare, omul de afaceri fie s-a sinucis, fie a decedat în urma unui atac de cord. Baia unde a fost găsit Berezovski era închuiată din interior.

Latura întunecată a oligarhului rus mort în Londra. Boris Berezovski aducea minore din Europa de Est pentru sex

Ar fi nepotrivit să se speculeze până la publicarea rezultatelor autopsiei, a afirmat în acest sens inspectorul de poliţie Kevin Brown, adăugând că în această etapă a investigaţiilor nu există o dovadă a implicării unei terţe persoane în moartea oligarhului rus. „Poliţia încearcă să reconstituie ultimele zile ale lui Berezovski”, a mai spus Brown, într-o declaraţie pentru Sky News.

Presa britanică a relatat anterior că Berezovski, care pierduse un proces de mai multe miliarde de dolari în favoarea fostului său asociat Roman Abramovici suferea de depresie în ultimul timp şi dorea să revină în Rusia, aşa cum i-a solicitat preşedintelui Vladimir Putin într-o scrisoare.

Duşmanul lui Vladimir Putin a murit în exil la Londra

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, a declarat că Moscova ia în considerare posibilitatea ca Berezovski să fie înmormântat în Rusia dacă va exista o solicitare în acest sens.

Deocamdată, probe ADN prelevate oligarhului rus urmează să fie supuse unor verificări suplimentare la centrul la nuclear din Aldermaston. Este vorba de instituţia care a stabilit în 2006 otrăvirea cu poloniu radioactiv a lui Aleksandr Litvinenko, fostul agent FSB care s-a alăturat corului de emigranţi extrem de critici la adresa regimului condus de Vladimir Putin.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.