spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Pentru EI nu există NU SE POATE. Autostrada care TRECE printr-o CLĂDIRE /VIDEO

- Advertisement -

Ei sunt oamenii care pot face aproape orice. Aşa au ajuns să facă o autostradă care trece printr-o clădire de birouri. Pentru că sunt japonezi, şi pentru că pot!

„O autostradă care trece printr-o clădire de birouri!”, relatează presa occidentală, care în ultimii trei ani nu îşi poate opri entuziasmul de a scrie de câte ori are ocazia despre spectaculoasa…construcţie. Autostrada Hanshin Expressway, care leagă Osaka, Kobe şi Kyoto.
„Opera” aparţine inginerilor japonezi, iar clădirea denumită Gate Tower Building are 16 etaje şi a fost poreclita „stupul” de către localnici. Turnul de formă circulara nu a stat în calea constructorilor care aveau în plan să construiască o nouă şosea.

Oamenii lucrează liniştiţi

Astfel, o porţiune din autostrada Hanshin trece prin clădirea de birouri între etajele 5 şi 7. Pentru că ocupă spaţiul din clădire, cei care administreaza drumul plătesc chirie!
Arhitecţii au realizat o structură care înconjoară şoseaua pentru a proteja clădirea de zgomotele şi vibraţiile produse de autoturisme.
Funcţionalitatea turnului nu a fost afectată, lifturile mergând normal, doar că, după etajul 4, urmeaza direct etajul 8.
Pentru ca proprietarii cladirii n-au fost de acord sa renunte la ea, desi autostrada era deja planificata pentru acea zona, s-a ajuns la un compromis. Iar ”compromisul” se poate observa în fotografii.
Autostrada „ocupa etajele 5, 6 şi 7, şi au fost atât de bine antifonate, încât oamenii lucrează liniştiţi la birouri fără să fie deranjaţi de zgomotul maşinilor.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.