spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Gheorghe Hagi: “În cîtiva ani ungurii vor fi peste noi”

- Advertisement -

„Regele” a asistat la Ungaria – România, s-a întâlnit cu premierul maghiar Viktor Orban si a rãmas impresionat de facilitãtile si proiectele gândite de guvernul de la Budapesta

Gicã Hagi a avut un tur de fortã în toatã regula pe finalul sãptãmânii. Vineri a fost la Budapesta, la meciul „tricolorilor”. Apoi a parcurs cu masina distanta pânã la Timisoara, de unde a luat avionul spre Bucuresti cu noaptea-n cap. Sâmbãtã a participat la deschiderea oficialã a „H10 Sport Lounge”, pubul în care a investit împreunã cu alti 4 asociati la Constanta.

Ce proiecte au ungurii

Dupã ce a vãzut la Budapesta, „Regele” a cãzut pe gânduri. Nu jocul fad al României era de vinã, ci întâlnirea pe care Gicã Hagi a avut-o cu Viktor Orban, premierul Ungariei. „Ascultati-mã pe mine, în ritmul în care muncesc ei si în situatia în care suntem noi, în 5 ani, hai, în 10, ungurii ne salutã din mers. Investesc enorm în fotbal, în sport, în general. Am avut întâlniri cu premierul lor si cu presedintele federatiei de fotbal. Au creat facilitãti extraordinare celor care investesc.

Premierul maghiar mi-a spus cã vor construi 100 de terenuri si stadioane de mici dimensiuni. Am vizitat si Academia «Ferenc Puskas», se lucra acolo, cum se lucra la noi când am fãcut Arena Nationalã. Academia lor are vreo 10 terenuri si va avea si un stadion de vreo 4.000 de locuri. Academia mea am fãcut-o pe banii mei si în afarã cã plãtesc o groazã de taxe la stat, n-am nici o «facilitate »“, explica Hagi, râzând amar, celor apropiati.

„Adi sã dea de bãut”

Întrebat dacã nu-i pare rãu cã Mutu i-a egalat recordul de goluri marcat pentru „nationalã”, 35, Gicã a rãspuns: „Fiti seriosi, recordurile sunt fãcute pentru a fi bãtute. Astept ca Adi sã mã si depãseascã si dupã aia sã dea o masã”. La lansarea „H10 Sport Lounge”, lui Hagi i-au fost alãturi alti doi fosti mari componenti ai „Generatiei de Aur”: Gicã Popescu si Ilie Dumitrescu. Despre meciul cu Ungaria, Hagi a mai spus: „Terenul a fost foarte greu, de aici viteza de joc foarte scãzutã. La ce apãrãtori au avut, cu ceva atentie ar fi fost pâine bunã de mâncat la Budapesta”.

Amintiri cu „Generatia de Aur”

Pe plasmele de la „H10 Sport Lounge”, prevãzut a fi primul dintr- o serie de 10 pub-uri în toatã tara, au rulat imagini de pe cele douã DVD-uri dedicate carierei lui Hagi. Cei prezenti în restaurant, dar si cei trei membri ai „Generatiei de Aur”, au revãzut cu nostalgie momente de neuitat ale „nationalei” anilor 90. „Frãtioare, când obtineam mai greu o victorie, ne fãceau praf ziaristii. Imagineazã-ti ce ne-ar fi fãcut dacã jucam cum s-a întâmplat acum, la Budapesta”, i-a spus, în glumã, Ilie Dumitrescu lui Gicã Popescu.

„Nu credeam cã Ungaria e în stare sã ne punã probleme. Îmi pare rãu, dar am vãzut cã m-am înselat.”
GICÃ POPESCU, fost international

„O sã propun luna aceasta un proiect pentru sus tinerea sportului. Dacã vom continua ca pânã acum, se va alege praful.”
GICÃ HAGI, fost cãpitan al tricolorilor

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.