spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Tabãra Elenei Udrea va depune azi o nouã contestatie si va cere turul II de scrutin

- Advertisement -

Asa cum anunta încã de ieri, echipa Elenei Udrea va depune o nouã contestatie privind neregulile înregistrate la Conventia PDL de sâmbãtã. În plus, Udrea va solicita un al doilea tur de scrutin, a declarat primarul Romanului, Laurentiu Dan Leoreanu.

Acesta a explicat faptul cã s-au gãsit noi nereguli în privinta procesului de votare, spunând cã pe liste au apãrut oameni pe listele altor judete sau sectoare din Capitalã desi erau membri la alte filiale judetene.

“Se va depune, luni, o contestatie care aratã faptul cã au fost delegati la conventie care nu aveau dreptul sã fie delegati. De asemenea, au apãrut oameni pe listele altor judete sau sectoare din Capitalã desi erau membri la alte filiale judetene. Totodatã apar si delegati care au votat desi nu au fost prezenti la Conventie si avem câteva exemple si din judetul Neamt”, a declarat, primarul Romanului, Laurentiu Leoreanu. Astfel, acesta a afirmat cs din 151 delegati desemnati de judetul Neamt, 15 nu au participat la Conventie, iar 3 apar cã au participat la vot.

Advertisement

Primarul municipiului Roman a mai declarat cã este necesarã o limpezire a apelor din partid.

“Diferenta pentru a intra în turul doi este de 37 de voturi iar motivele care stau la baza contestatiei pe care o depunem luni înseamnã o diferentã mult mai mare de 37 de voturi. De aceea cerem organizarea turului doi si limpezirea apelor în partid”, a mai spus Laurentiu Dan Leoreanu.

Alegerile din PDL au generat un scandal imens în interiorul partidului. Numeroase nereguli au fost semnalate atât pe parcursul votului, la numãrarea acestora, dar si la modul în care Vasile Blaga a fost declarat cîstigãtor.

Potrivit surselor EvZ, peste 50 de voturi nule au fost trecut în dreptul lui Vasile Blaga. Astfel, în loc sã se taie numele orizontal, s-au folosit X-uri sau asteriscuri. Având în vedere numãrul mic de voturi cu care Blaga a sãrit de baremul necesar alegerii din primul tur, cele 50 de voturi au înclinat decisiv balanta în favoarea acestuia.

Nereguli si în timpul votului

În timpul procesului de vot s-a constatat cã au existat modificãri pe listele de delegati la Conventie fatã de listele transmise de sustinãtorii Elenei Udrea. Acest lucru s-a întâmplat în cazul PDL Prahova si PDL Dâmbovita. Astfel, pe liste au fost introdusi oameni strãini, motivul invocat fiind stricarea softului.

Mai mult, surse din PDL spun cã pe listele electorale apar nume de delegati- votanti care nu au fost prezenti la Conventie.

Membri ai PDL au formulat acuzatii de vot multiplu.”Mi s-a pãrut ceva suspect la masa 14, nu am putut sã cuprind decât un sector. Eram acolo, asteptam, asta am vãzut eu. Aceiasi oameni de la masã se învârteau si mergeau si votau în cabinã, iarãsi se întorceau. Oamenii de la masã. De vreo 4 ori, în rotatie. Asta am vãzut si mi s-a pãrut suspect”, a declarat un membru PDL pentru Realitatea Tv.

Neregulile au existat si la finalul Conventiei PDL. Potrivit surselor EVZ, echipa lui Vasile Blaga a plecat cu tot cu urnele cu voturi la sediul partidului din Aleea Modrogan, dar si cu procesele verbale de numãrare. Acestea au rãmas în posesia echipei lui Vasile Blaga toatã noaptea. În plus, atunci când s-a încercat contactarea lor de echipa Elenei Udrea, acestia nu au rãspuns la telefon.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.