spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Dezbateri finale în procesul fostului senator PSD Cătălin Voicu. El află dacă va sta 5 ani la puşcărie

- Advertisement -

Instanta supremã judecã astãzi, cel mai probabil, ultimul termen al procesului fostului senator Cãtãlin Voicu. În urmã cu o lunã, el a fãcut scandal dupã ce i-au fost respinse mai multe cereri, inclusiv solicitarea de recuzare a Liviei Stanciu, presedintele Înaltei Curti.

Fostul politician social-democrat se lasã îmbãrbãtat pe holurile tribunalului de un sustinãtor

Tot atunci, Cãtãlin Voicu a explicat cã nu mai doreste ca judecãtorul Stefan Pistol sã facã parte din Completul de 5 judecãtori, pe motiv cã între ei ar exista “relatii de dusmãnie”. Potrivit fostului senator, magistratul Pistol îi reproseazã faptul cã nu l-a ridicat în gradul de general pe vremea când era judecãtor la Curtea Militarã de Apel si de aici relatiile de dusmãnie dintre ei. La termenul anterior, Voicu a cerut si recuzarea Liviei Stanciu.

Advertisement

“Ati participat de sase ori la solutionarea dosarului pe fond. Impartialitatea dumneavoastrã este grav afectatã. V-ati format o imagine defectuoasã despre mine”, a precizat fostul senator PSD. Un complet investit cu solutionarea cererii de recuzare a respins solicitarea lui Cãtãlin Voicu. Dosarul de coruptie al fostului demnitar se judecã de acelasi complet compus din Livia Doina Stanciu, Francisca Maria Vasile, Stefan Pistol, Ionut Mihai Matei si Rodica Cosma.

Condamnat cu executare

La Completul de trei judecãtori, Cãtãlin Voicu a primit o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare. Costel Cãsuneanu a primit patru ani de închisoare cu suspendare. Judecãtorul Florin Costiniu a primit 3 ani cu suspendare. Marius Locic a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. În acelasi timp, instanta a decis confiscarea a 200.000 de euro de la senatorul PSD, 118.000 de lei si a mentinut sechestrul pus pe mai multe imobile care apartin demnitarului.

Arestat preventiv

Senatorul PSD Cãtãlin Voicu a fost arestat preventiv în martie 2010 în urma celui mai mare scandal care a zguduit justitia românã. Trimis în judecatã douã luni mai târziu, demnitarul avea sã petreacã un an si patru luni în arest preventiv, fiind acuzat de mai multe fapte de coruptie. Colegii lui de dosar sunt cel putin la fel de celebri. Un fost presedinte de sectie în cadrul instantei supreme, Florin Costiniu si doi milionari, Marius Locic si Costel Cãsuneanu sunt judecati pentru interventii în actul de justitie.

DNA a cerut condamnãri cu executare

În cazul senatorului, procurorul a cerut condamnarea la câte sapte ani de închisoare pentru cele douã fapte de trafic de influentã si doi ani pentru cea de fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, rezultând din contopirea lor – sapte ani de închisoare plus doi ani de sporire a pedepselor. Procurorul de sedintã a cerut condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a oamenilor de afaceri Costel Cãsuneanu si Marius Locic si a judecãtorului Florin Costiniu la sase ani de închisoare. El a mai solicitat confiscarea sumei de 200.000 de euro de la Cãtãlin Voicu si Costel Cãsuneanu, cât si 190.000 lei de la Cãtãlin Voicu si Marius Locic.

Bani pentru solutii favorabile

Senatorul PSD Catalin Voicu este acuzat ca ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni pe langa judecatori si politisti spre a obtine decizii favorabile in dosarele in care acestia erau implicati (un litigiu dintre firma de constructii PA&CO si CNADNR, respectiv un dosar penal pentru inselaciune). Potrivit DNA, “în anul 2009, inculpatul Cãtãlin Voicu a pretins de la inculpatul Costel Cãsuneanu în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizând 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promitând cã în schimb va interveni pe lângã magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Înaltei Curti de Casatie si Justitie investiti cu solutionarea unui dosar având ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacãu si C.N.A.D.N.R. si-i va determina pe acestia sã adopte o solutie favorabilã societãtii comerciale la care Costel Cãsuneanu era asociat”.

Judecãtorul complice

Banii ar fi ajuns la judecatorul Florin Costiniu, care l-ar fi ajutat pe Voicu sã intervinã pe lângã magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul ÎCCJ în sprijinul companiei lui Cãsuneanu.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.