spot_img
spot_imgspot_img
19.9 C
Vaslui
03-iun.-2024

Senatorul Tãtaru a fost reprimit în spital!

- Advertisement -

PECETLUIT Dupã trei luni de dispute inutile, iatã cã scandalul de la spitalul municipal Husi se pare cã a ajuns la final: contractul de muncã dintre doctorul Nelu Tãtaru si conducerea institutiei a fost semnat! Coincidentã sau nu, pacea” de la spital s-a pecetluit chiar în sãptãmâna în care Tãtaru a fãcut o interpelare interesantã în plenul Senatului, prin care cere ministrului Sãnãtãtii, Eugen Nicolaescu, o serie de rãspunsuri în legãturã cu spitalul Husi.

Se pare cã acea clauzã care îi impunea senatorului dr. Nelu Tãtaru sã încheie un act de colaborare cu ceilalti doi colegi chirurgi, Wassouf Emad si Sosipãtru Cojocaru, nu a mai fost impusã. Mai mult decât atât, colegi cu bunã reputatie din spital, profesionisti apreciati de pacienti, s-au oferit sã colaboreze cu doctorul Tãtaru si sã îi urmãreascã pacientii, în primele zile ale sãptãmânii. Este vorba despre sefa ATI, despre seful sectiei O.G, care are, de altfel, si un modul în chirurgie. De acum înainte, de joi pânã duminicã, medicul Nelu Tãtaru va putea fi gãsit la spitalul Husi.

Nelu Tãtaru: „Pacientul are un drept esential, acela de a-si alege singur medicul care l-ar putea ajuta”!

BILANT A fost nevoie însã, din pãcate, de trei luni de… balamuc! „Mã întreb si eu, de ce s-a fãcut tot acest scandal?! Cui a folosit?! Contractul pe care l-am semnat atunci este unul si acelasi pe care l-am semnat acum. Am cerut sã îmi continui activitatea, pentru cã eu, atunci când îmi dau cuvântul unor oameni, îl si respect. Ce era asa de greu, sã semnãm si sã ne vedem de treabã, fiecare? Poate cã au vrut sã facã vâlvã, pentru ca oamenii sã stie cã nu mai sunt aici, sã nu mã mai caute, dar nu au reusit. Trebuie sã spun cu acest prilej cã noi, medicii, avem datoria sã respectãm alegerile pacientului! Dacã cineva vrea sã fie tratat de un anumit medic, sistemul actual îi încurajeazã si îi respectã decizia. Vrem, nu vrem, trebuie sã ne conformãm fatã de acest drept al pacientului. De altfel, tin sã spun cã mã bucur foarte mult cã s-a ajuns la o întelegere. Sper într-o colaborare bunã si eficientã”, a fost punctul de vedere al dr. Nelu Tãtaru. De reamintit cã, îndatã dupã câstigarea mandatului de senator, Nelu Tãtaru a solicitat un contract cu duratã determinatã de muncã, fatã de care conducerea spitalului a fost reticentã. Mai mult decât atât, doi colegi chirurgi au somat în scris conducerea spitalului cã, în cazul în care va semna un contract cu Tãtaru, ei nu vor mai activa în Sectia de Chirurgie. Tensiunile s-au acumulat, s-au spus vorbe grele, însã, pânã la urmã joi, 21 martie, contractul de muncã pe duratã determinatã a fost semnat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.