spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

ALEGERI ÎN PDL- rezultate oficiale: VASILE BLAGA a câştigat şefia PDL din primul tur

- Advertisement -

Vasile Blaga a fost anunţat oficial câştigător al funcţiei de preşedinte al PDL, el obţinând 2344 voturi din totalul celor 4567 valabil exprimate de delegaţii la Convenţie, în timp ce Elena Udrea a întrunit 2014 voturi, iar Monica Macovei – 209, potrivit rezultatelor prezentate de Mircea Toader.

Potrivit acestor surse, au fost anunţate iniţial că votează 4359 de persoane, dar în urma votului au rezultat 4611.

Sursele citate au mai spus că numărătoarea arăta că Vasile Blaga avea 2349 voturi, iar Elena Udrea 2006.

Surse apropiate acestui candidat susţin că Elena Udrea ia în calcul să conteste rezultatul votului.

UPDATE 18:20 Vasile Blaga ar câştiga şefia PDL din primul tur – surse

Conform unor surse din rândul democrat-liberalilor care au participat la numărarea voturilor, până acum, Vasile Blaga are 2.350 de voturi, Elena Udrea – 2003 voturi, iar Monica Macovei – 154, în condiţiile în care la Convenţie au participat 4.600 de delegaţi.

UPDATE 16:40 – Toader: Sunt 20 de delegaţi care nu s-au regăsit pe liste, calculatorul nu i-a selectat, am remediat

„Nu au fost omisiuni, doar erori de calculator. Din doi cu acelaşi nume, a fost luat doar unul, Pe cel cu ă sau cu â din a calculatorul nu l-a ales. În cazul celor cu nume identice trebuia pus şi părinţii, nu ne-am gândit că vor fi din acelaşi judeţ cu acelaşi nume. Iar cei care şi-au uitat buletinele le-au trimis pe e-mail în copie, le-am aprobat să voteze pe copie, alţii nu au votat”, a mai spus Toader.

Candidatul la şefia PDL Elena Udrea a declarat, în timp ce procesul de votare era în desfăşurare, că mai mulţi delegaţi nu reuşiseră să voteze pentru că nu se regăseau pe liste sau prenumele le-a fost trecut incorect, ea arătând că organizatorii i-au transmis că nu a mers calculatorul.

UPDATE 16:35 VOTUL S-A ÎNCHEIAT

„Procedura de vot s-a încheiat, cine nu a votat, asta este viaţa, comisia de numărare începe să numere voturile”, a anunţat Toader.

Câştigătorul este cel care obţine jumătate plus unu din numărul de voturi valabil exprimate, iar dacă niciunul dintre candidaţi – Monica Macovei, Elena Udrea şi Vasile Blaga – nu ia acest scor, va fi organizat al doilea tur de scrutin între primii doi clasaţi.

Delegaţii la Convenţia Naţională a PDL au votat de asemenea pentru desemnarea preşedintelui Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii (C.N.I.S.L.) şi a preşedintelui Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (C.N.R.C).

UPDATE 14:50 VOTUL A ÎNCEPUT

Delegaţii la Convenţia Naţională a PDL au început, sâmbătă, votul pentru alegerea preşedintelui partidului.

Deputatul Mircea Toader, preşedintele comisiei de numărare a voturilor, a făcut de la tribuna Convenţiei o prezentare a procedurilor de vot, menţionând că delegaţii nu pot vota fără carte de identitate sau paşaport şi că este interzisă fotografierea buletinului de vot.

mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.