spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

Directorul Finanțelor, Mircea Muntean, acuzat de procurori că știa de infracțiunile soției

- Advertisement -

Procurorii de la Parchetul de pe lânga Tribunal sustin ca sotul dr. Elena Munteanu “avea cunostinta de activitatea infractionala desfasurata de aceasta” – anchetatorii cer o verificare fiscala a SC Ancum Impex SRL – firma în cadrul careia functioneaza cabinetul privat al doctoritei – dar nu de catre Directia Finantelor Bacau, dat fiind faptul ca institutia este condusa de Mircea Muntean, ci de catre o alta institutie de control u procurorii vor deschide un nou dosar pe numele dr. Elena Munteanu, cu noi acuzatii care vizeaza înselaciunea si evaziunea fiscala

Catalina CHIFU

Reprezentantii Parchetului de pe lânga Tribunal sustin ca dr. Elena Munteanu, cercetata pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si exercitarea fara drept a profesiei de farmacist, nu s-a limitat doar la conditionarea actului medical. Medicul este acuzat si de alte infractiuni, printre care înselaciunea si evaziunea fiscala. Procurorii au pus accent pe comercializarea de medicamente, unele expirate, ce proveneau din donatii, dar si din farmacii, fraudarea fondului national de sanatate prin utilizarea de mijloace frauduloase pe componenta decontarii medicamentelor si dispozitivelor medicale, favorizarea intereselor financiare ale unor societati de distribuire a dispozitivelor medicale, în detrimentul pacientilor.

Anchetatorii vorbesc si despre o tactica de atragere a pacientilor în cabinetul particular, unde erau nevoiti sa achite consultatiile pentru care, de regula, dr. Munteanu nu elibera chitanta. Anchetatorii sustin ca sunt indicii certe legate de savârsirea infractiunii de evaziune fiscala. Mai mult decât atât, reprezentantii Parchetului aduc acuzatii grave si sotului doctoritei, Mircea Muntean, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Bacau, despre care spun ca stia de activitatea infractionala a sotiei. În aceste conditii, procurorii cer ca o alta institutie de control sa faca o verificare fiscala a SC Ancum Impex. “Efectuarea unei verificari fiscale a SC Ancum Impex SRL Bacau se impune cu necesitate, dar în conditiile în care sotul învinuitei este director executiv al ANAF Bacau si, din datele dosarului, rezulta ca avea cunostinta de activitatea infractionala desfasurata de aceasta, consideram ca exista indicii ca efectuarea unei verificari fiscale a societatii de catre reprezentantii ANAF Bacau ar putea fi subiectiva. Instanta va fi sesizata doar pentru judecarea faptelor de coruptie si exercitare fara drept a profesiei de farmacist, cauza urmând a fi disjunsa pentru celelalte infractiuni (înselaciune, evaziune fiscala, n.r.)”, arata procurorii.

Întrebat la telefon cum comenteaza aceste acuzatii ale procurorilor, Mircea Muntean a închis imediat telefonul. Unul dintre avocatii dr. Elena Munteanu, Cozmin Umbrarescu, spune ca momentan nu s-au început cercetarile în noul dosar. “Nu am fost chemati la audieri si înca nu ni s-au adus la cunostinta aceste învinuiri. Se pleaca de la ideea ca pentru consultatii nu s-au taiat chitante. Nu confirmam aceste noi acuzatii. Se va disjunge cauza pe aceste noi acuzatii si urmeaza sa se porneasca cercetarile la Politie”, ne-a declarat Cozmin Umbrarescu.

Proprietati si conturi bancare

În urma perchezitiilor din octombrie anul trecut, în casa mamei dr. Elena Munteanu s-au gasit 140.000 lei, iar de la domiciliul medicului s-au ridicat 35.000 de lei, 10.270 euro, 100 coroane norvegiene, 60 lire sterline, bijuterii, certificate de Trezorerie, carduri în valoare de câteva sute de milioane lei vechi, acte, dosare medicale si nu mai putin de opt saci cu medicamente. O întreaga avere detinuta de familia Muntean, asa cum reiese, de altfel, si din ultima declaratie de avere postata pe site-ul ANAF a sotului doctoritei, Mircea Muntean. Acestia sunt proprietarii a trei apartamente în Bacau, o casa în Filipesti si o alta în municipiul Bacau.

Familia Muntean mai are în proprietate doua hectare de teren în Oniscani, comuna Filipesti, si 538 mp teren în Bacau. Directorul Finantelor bate recordul însa la conturi bancare. Unul este la BRD în valoare de 7.530 dolari, alte trei la BCR de 7.593 lei, 24.154 dolari si 6.785 euro, un cont curent la BancPost de 20.330 lei si un depozit de 197.599 lei. Familia Muntean are si un depozit la Trezorerie în valoare de 273.958 lei, iar la Raiffeisen un cont de 3.169 lei si 11.608 dolari. La Tiriac Unicredit, Mircea Muntean are deschis un depozit de 51.673 lei si 21.824 dolari. Ca director la Directia Generala a Finantelor Publice Bacau, el a câstigat suma de 71.174 lei. Sume de bani a obtinut si de la Universitatea “Vasile Alecsandri”, peste 46.000 lei, în calitate de conferentiar universitar, în timp ce sotia, dr. Elena Munteanu, a acumulat venituri de peste 39.000 lei, ca medic la Pediatrie.

ziarulde bacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.