spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Azi SE STINGE LUMINA

- Advertisement -

La ora locală 20:30, astăzi, mai multe clădiri cunoscute ale lumii rămân în întuneric timp de 60 de minute.

Edificii faimoase precum Empire State Building, Taj Mahal sau turnul Global Post vor sta în beznă azi, cu ocazia „Orei Pământului”, un eveniment anual care îşi propune să contribuie la salvarea planetei, după cum notează Global Post.
Stingerea luminilor din această sâmbătă este planificata în peste 150 de ţări, incluzând pentru prima oara şi câteva regiuni palestiniene.

Semnal de alarmă

Evenimentul a luat nastere în Sydney, în 2007, când activiştii pentru ecologie au făcut un apel către marile întreprinderi să îşi stingă luminile timp de o oră în fiecare an, pentru a trage astfel un semnal de alarmă cu privire la încălzirea globală, provocată de emisiile de dioxid de carbon.

Promovat cu ajutorul reţelelor de socializare, „Ora pământului” a ajuns să fie un eveniment important, marcat în tot mai multe zone ale globului.

Şi România

În Japonia, edificiul-simbol al capitalei, Tokyo Tower, va rămâne pe întuneric timp de o oră. Japonezii vor folosi „Ora pământului” din acest an pentru a comemora şi tragedia din martie 2011, când un cutremur şi un tsunami au provocat dezastrul nuclear de la Fukushima. Alte state vor proceda similar, legand evenimentul de o problemă naţionala cu care se confruntă.
Luminile se vor stinge şi la Palatul Parlamentului, sâmbătă seara, între 20:30 şi 21:30, România alăturându-se statelor care sunt îngrijorate de schimbările climatice.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.