spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

PRIMAR DE 500.000 DE EURO!

- Advertisement -

Primarul penal de la Muntenii de Sus, acuzatii grave

AFACERI A fãcut o adevãratã avere cât a stat în PDL, partid care i-a acoperit toate smecheriile cu terenuri. Vorbim de primarul de la Muntenii de Sus, Vasile Anton, care a fugit de la un partid la altul, numai pentru a se pune la adãpost de ilegalitãtile pe care le sãvârsea. Astãzi, când ar trebui sã se afle la Bucuresti, pentru a alege noul presedinte al PDL, primarul Anton a preferat sã rãmânã acasã, uitând cã a fost ajutat timp de patru ani cu tot ce si-a dorit, în general destul de putin. Acum, negociazã în secret cu Bichinet sã vinã la PNL, partid care nu l-ar dori în rândurile membrilor sãi.

Primarul Anton si-a tras terenuri la drumul national Vaslui-Iasi, hectare întregi de teren care valoreazã sute de mii de euro. Oamenii din comunã vorbesc si despre relatia primarului cu una dintre angajate, Monica Burghelea, despre care se spune cã este aghiotanta edilului. „Este de râs, stie toatã comuna despre relatia primarului cu Monica, încã de când lucrau împreunã la primãria Tanacu. Ciudat este cã aceastã fatã a ajuns sã fie cea care decide si dacã lipseste hârtie la birouri, atât de importantã este pentru primar”, spune unul dintre apropiatii primarului. Pentru cã a majorat taxele si impozitele cu 16%, fãrã a avea acordul Consiliului Local, primarul Anton a devenit inamicul celor care l-au ales, oameni necãjiti care au fost obligati sã-l mai aleagã încã o datã, fiind amenintati cã, în caz contrar, nu le va mai plãti ajutorul social!

La Muntenii de Sus oamenii sunt la un pas de a cere suspendarea primarului Vasile Anton. Timp de douã mandate, fostul postas s-a îmbogãtit peste mãsurã, iar acum detine terenuri în cele mai bune locuri din comunã. Are patru hectare la drumul national Vaslui-Iasi, la iesirea de la Moara Grecilor, pe care le pregãteste pentru a le vinde ca locuri de casã (se spune cã primarul a adus tot molozul de la demolarea pietii Vidin si de la spitalul vechi!), care valoreazã 250.000 de euro, un hectar de teren în apropierea sediului primãriei, tot la drumul national, teren evaluat la 150 de mii de euro, cinci hectare de pãdure, care sunt evaluate la 50.000 de euro, dar si 10-12 locuri de casã la drumul national, la iesirea spre Moara Domneascã. Un adevãrat boier acest primar care îsi bate joc de lege, dupã principiul „Eu sunt legea în Muntenii de Sus”. Cum de a ajuns la asemenea avere în doar 10-12 ani? Politicul si-a spus cuvântul si în acest caz, în care un biet postas a reusit sã adune terenuri peste terenuri, care valoreazã o adevãratã avere.

De la „omul lui Bichinet” la „omul lui Marian”

Când a ajuns la primãrie, în 2004, Vasile Anton era destul de necãjit printre gospodarii satului. Un vecin povesteste: „Un amãrât de postas, cu o saretã cu roatã de lemn si un al sur, cotonog, pe care-l împingea la deal, cã nu mai putea sã meargã. Plus o geantã jerpelitã de postas. Nu avea gard la casã, nici coame pe casã, stie tot satul, geamurile erau puse de bunic-su, ultimul om din comunã”. Vorbe grele între sãtenii de la Muntenii de Sus, care îsi criticã primarul, ajuns mare boier în douã mandate la primãrie. De altfel, atitudinea de mare boier a lui Anton a atras antipatiile multor sãteni. Unii spun cã, de la sine putere, primarul a secat douã iazuri de la capãtul satului Muntenii de Sus, a scos pãmântul de acolo si l-a dus la terenul sãu, acolo unde detine patru hectare, dupã care a mers la consiliul local si a spus: „Trebuie sã-mi aprobati un proiect de hotãrâre, pentru cã am secat iazurile”. Totul, pe banii publici si în folosul primarului, asa cum s-a întâmplat si în pãdurea de la Tanacu, unde primarul si-a instalat un gard ca la munte. „Primarul Anton a fãcut toate smecheriile împreunã cu fostul viceprimar Manole Nechita. Noi l-am întreba pe Manole: de unde ai învãtat sã împletesti nuiele?, pentru cã toate lucrãturile manuale sunt fãcute de fostul viceprimar. Sã nu mai spunã cã nu stie de afacerile primarului, toatã comuna stie ce a fãcut cât a fost la primãrie”, spun oamenii, foarte revoltati. Primarul Anton a folosit banii publici pentru a-si rezolva problemele personale. În pãdurea de la Tanacu, unde si-a amenajat foisoare si alte chestii de vacantã, ar fi folosit oameni de la 416, utilajele primãriei, dar si banii oamenilor, pentru a-si amenaja cuibusorul de nebunii. Au apãrut si nemultumiri, pentru cã localnicii îi cer explicatii pentru modul în care a cheltuit banii primãriei pentru a trage curent electric de la 1,5 km distantã, tocmai din Tanacu. „A fãcut ilegalitãti, pentru cã trebuia sã aibã acordul Consiliului Judetean, întrucât reteaua a traversat drumul judetean spre Tanacu. Stie cã a fãcut ilegalitãti, stiu si cei de la Consiliul Judetean. A spus tuturor cã face acolo o tabãrã pentru copii, dar a folosit banii publici pentru a-si face afacerile personale”, acuzã localnicii. Timp de douã mandate, s-a folosit de politicieni pentru a-si face afacerile la primãrie. În 2004, a venit la primãrie ca omul lui Corneliu Bichinet, care era pe atunci presedinte la PRM. A stat timp de patru ani la PRM, cât Bichinet a fost presedinte la Consiliul Judetean, dupã care, când Dan Marian a ajuns la putere în judet, a trecut la PDL. Acum, spun apropiatii primarului, tatoneazã terenul la PNL, unde Bichinet trage tot felul de sfori pentru a-l trece în acest partid pe acest traseist politic.

Proiecte la Muntenii de Sus? Inexistente!

Cât a fost primar, Vasile Anton si-a tras terenuri într-o veselie. A fost „pãzit” în permanentã de Monica Burghelea, o fatã de 30 si ceva de ani, despre care cei oamenii din comunã spun cã ar fi într-o relatie mai mult decât specialã, intimã de-a dreptul. Nu se stie care este adevãrul în acest bârfe locale, însã este de neînteles modul în care „secretara” primarului face legea în primãrie. Nimic nu miscã în primãriei fãrã sã fie informatã Monica, inclusiv dacã lipseste hârtia de scris la birouri. „Secretara” primarului ar fi ticluit tot felul de scrisori la adresa oponentilor politici ai lui Anton, fapte de care stie toatã suflarea localitãtii. Un alt salariat care ar fi fãcut jocurile primarului, dar care a ajuns în atentia oamenilor legii. este fostul tehnician de la Urbanism, Iulian Vasilicã. Acesta ar fi falsificat zeci de certificate de constructii, pentru tineri care au venit din Italia pentru a-si ridica locuinte. Oamenii din sat spun cã tehnicianul ar fi încasat între 20 si 30 de milioane lei vechi de fiecare certificat pe care l-a falsificat. Însã, se întreabã localnicii, chiar nu a stiut primarul de aceste documente? Nu a semnat pe ele? Pare cusutã cu atã albã povestea cu tehnicianul, cercetat penal, însã cãruia procurorii i-au dat NUP. Omul nu a fost la fel de norocos ca „secretara” Monica, si-a distrus familia si a ajuns pe drumuri. A avut vreo vinã primarul în acest caz complicat? Posibil, însã nu s-a demonstrat nimic.

Consilierii locali ai primarului au primit terenuri moca!

Disperat cã nu detine majoritatea în Consiliul Local, Vasile Anton a fãcut tot felul de manevre. Si-a pus secretara sã scrie tot felul de anonime la partide, în timp ce proprii consilieri au primit terenuri foarte bune în zona numitã „Agudãrie”, doar cã sã-i voteze toate ideile sale în CL. Ne-am interesat ce proiecte de dezvoltare are primarul Anton în acest moment, de la unul dintre apropiatii sãi, si am rãmas stupefiati: în comunã este un proiect de modernizare a drumului spre Portari si un proiect de aductiune de apã. Atât. Pentru cã primarul Anton este mai interesat de afacerile proprii, decât de primãrie, spun localnicii. Se anuntã si dezvãluiri bombã, în sãptãmânile viitoare. Fostul viceprimar Manole Nechita vrea sã spunã care a fost relatia sa cu primarul, în timp ce „secretara” Monica va dezvãlui prin ceea ce trece în relatia cu primarul. Vom reveni cu noi detalii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.