spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

BANCA ITI INTERZICE SA RETRAGI BANII TAI!

- Advertisement -

Popular Bank, a doua bancă cipriotă, limitează extragerile zilnice la 260 de euro

Popular Bank, a doua bancă din Cipru şi una dintre cele mai ameninţate cu falimentul în zilele următoare din cauza expunerii sale la datoria greacă, a anunţat joi limitarea extragerilor zilnice de la ATM-uri la 260 de euro, informează AFP şi Reuters.

Toate băncile din ţară sunt închise de pe 16 martie, în aşteptarea unui plan de salvare a insulei aflate în pragul falimentului, iar cozile de aşteptare au fost deosebit de lungi joi la distribuitorii Popular Bank /Laiki în greacă/, pe fondul unor zvonuri de închidere sau de fuziune.

În timp ce responsabilii politici ai ţării încă participau la o reuniune la palatul prezidenţial pentru a discuta despre un Plan B după ce deputaţii ciprioţi au respins un plan draconic de salvare european la care s-a ajuns sâmbătă, aproximativ 200 de persoane manifestau în faţa Parlamentului.

‘Nu vă atingeţi de Laiki’, ‘Acum Laiki Bank, iar apoi ce?’, scandau protestatarii, inclusiv multe femei, în timp ce un important dispozitiv de poliţie bloca toate căile de acces în clădire.

Mulţi manifestanţi şi-au exprimat furia faţă de Germania şi cancelarul ei Angela Merkel, făcând-o responsabilă pentru condiţiile impuse în schimbul planului de salvare pentru insulă şi băncile ei în pragul falimentului, notează AFP.
Prima banca a ţării, Bank of Cyprus, a cerut joi liderilor politici ai insulei să ajungă urgent la un acord cu Eurogrupul asupra unui plan de ajutor pentru a evita ruinarea insulei.

SURSA: Agerpres

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.