spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

REŢEAUA ŞPĂGARILOR DIN TRIBUNAL. Viorica Dinu şi Antonela Costache vor să fi eliberate.

- Advertisement -

Instanţa supremă judecă astăzi recursul judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache la decizia de arestare preventivă dispusă de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul în care sunt acuzate de luare de mită pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu (fost Staicu).

Judecătoarea Isabelle Tocan, de la Curtea de Apel Bucureşti, cea care a emis mandatele de arestare pentru 29 de zile în acet dosar a motivat decizia prin faptul că „se impune o reacţie adecvată şi proporţională din partea organelor judiciare faţă de fenomenul corupţiei în rândul persoanelor implicate în chiar activitatea judiciară, în lipsa căreia apreciem că s-ar produce o veritabilă tulburare a ordinii publice”.

„În consecinţă, faptele săvârşite justifică aprecierea că lăsarea inculpaţilor în libertate ar prezenta pericol concret pentru ordinea publică, prin crearea unui sentiment de insecuritate în rândul persoanelor care respectă valorile sociale ocrotite de lege, ” mai motivează Curtea de Apel Bucureşti.

„Lipsa antecedentelor penale, o stare de normalitate”

„Desigur, circumstanţele personale ale inculpaţilor (care nu au antecedente penale, o stare de normalitate, de altfel, care nu poate fi invocată în favoarea inculpaţilor, în lipsa căreia nici nu ar fi fost posibilă exercitarea funcţiei de judecător, au familii, au o stare de sănătate precară) trebuie avute în vedere la evaluarea măsurii procesuale celei mai potrivite pentru asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal şi nu numai la soluţionarea în fond a cauzei, dar astfel de circumstanţe nu determină per se o punere în libertate, care nu se este oportună în raport de criteriile analizate anterior şi de etapa de desfăşurare a anchetei penale”, se mai arată în motivarea arestării preventive pentru 29 de zile.

Arestate alături de complici

Curtea de Apel Bucureşti a dispus în 15 martie emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru Viorica Dinu şi Antonela Costache, suspendate din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti, avocata Ileana Răducan, Marian Vasile, Angela Cîrlan şi Marius Neagu. Instanţa a mai dispus cercetarea în libertate a lui Marian Catrin, acesta având interdicţie de a părăsi ţara. Mai mult magistrați din instanțele din Capitală apar în interceptările DNA în cazul „judecătoarelor șpăgare”. Vila unei judecătoare a fost înțesată de microfoane

Şpagă pentru sentinţe favorabile

Ancheta în dosarul judecătoarelor şpăgare de la Tribunalul Bucureşti, Viorica Dinu şi Antonela Costache, va fi extinsă în zilele următoare. Numele mai multor magistraţi apar în interceptări. Judecătoarele sunt arestate preventiv pentru că au primit şpagă pentru sentinţe favorabile în dosarele unor afacerişti sau interlopi din clanurile Duduianu sau Cămătarii. În cazul eliberării lui Dinel Nuţu, fost Staicu, procurorii au o interceptare, din 9 februarie, făcută chiar în casa Vioricăi Dinu din Bucureşti. Este vorba de o şpagă de 150.000 de eu

  • Reţeaua şpăgarilor din Tribunal. Metodele prin care judecătorii „îi fac scăpaţi” pe infractori

Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată atât de cei şase arestaţi, cât şi de procurorii anticorupţie, în cazul lui Marian Catrin, instanţa supremă urmând să judece miercuri, 20 martie, recursurile formulate în această cauză.

EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.