spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Familia Ipate, în greva foamei!

- Advertisement -

Protest inedit la Todiresti

NECAZ Fost primar, în perioada 2004 – 2008, al comunei Todiresti, Marcel Ipate a rãmas fãrã surse de venit, cu exceptia, spune el, a alocatiei copiilor. Dupã ce a intervenit inclusiv la Prefectura Vaslui, pe timpul fostului prefect Szekely, pentru a cere a fi angajat, împreunã cu sotia, fost referent de stare civilã la aceeasi primãrie, pentru cã nu mai are nici o sursã de venit, acum, sotia sa, Marcela Ipate, a intrat în greva foamei. Dupã o jumãtate de zi de proteste, doamna Ipate a chemat ambulanta, reclamând probleme de sãnãtate, a doua zi fiind deja bine-mersi, dând interviuri la televiziuni.

La primãria Todiresti, în cursul zilei de luni, 18 martie, a fost depusã o cerere mai putin obisnuitã, prin care Marcela Lidia Ipate, sotia fostului primar Marcel Ipate din perioada 2004 – 2008, cerea aprobarea primarului pentru a manifesta în fata primãriei cu privire la faptul cã, dupã ce a fost datã afarã din functia de referent la starea civilã, a rãmas fãrã surse de venit, în afara alocatiei copiilor. Motivul invocat de Marcela Ipate a fost faptul cã, în mai 2010, a fost datã afarã de la primãrie si, chiar dacã a câstigat procesul în instantã, nu a fost reangajatã, dat fiind cã posturile erau deja blocate. Marcela Ipate a anuntat cã intrã în greva foamei, stând pe bãncile din fata primãriei Todiresti, fãrã însã a avea vreo plancartã sau alt însemn prin care sã anunte protestul si motivele acestuia. „În cursul diminetei de luni, 18 martie, a fost depusã la primãrie o cerere de protest, prin greva foamei, depusã în numele doamnei Marcela Lidia Ipate, prin care aceasta voia sã denunte faptul cã, desi a fost datã afarã abuziv, în opinia ei, din functia detinutã la primãrie, si ar fi câstigat procesul în instantã, ea este în continuare fãrã loc de muncã si fãrã alte surse de venit. Cererea i-a fost aprobatã, ba mai mult, în cursul zilei, am întrebat-o dacã are nevoie de asistentã medicalã sau eventual apã. Rãspunsul ei a fost negativ, de fiecare datã. Conform normelor legale în vigoare, sunt de pãrere cã am fãcut tot ceea ce era legal cu putintã în acest caz. Din câte am înteles, în noaptea de 18 spre 19 martie, în jurul orelor 2.00, la circa 13 ore de la intrarea în greva foamei, persoanei respective i s-ar fi fãcut rãu, drept pentru care a sunat la serviciul de urgentã 112, solicitând interventia ambulantei”, a declarat Petricã Simiuc, primarul comunei Todiresti. Conform Serviciului de Ambulantã Judetean Vaslui, a fost cerutã într-adevãr interventia unui echipaj la o persoanã din comuna Todiresti, care avea o stare generalã alteratã, din cauza grevei foamei, conform spuselor pacientei. Cu toate acestea, din câte se pare, starea de sãnãtate a sotiei fostului primar nu era gravã, cu atât mai mult cu cât nu a rãmas internatã la spital, ba, mai mult, a doua zi dimineatã dãdea declaratii la diverse posturi de televiziune vasluiene.

PROCESOMAN

La judecatã cu toti!

De când nu mai este primar, Marcel Ipate dã în judecatã pe toatã lumea, începând de la autoritãtile locale, consilieri, primar, si pânã la cele judetene. În toamna anului 2011, a fost chiar în audientã la prefectul Csaba Levente Szekely, pentru a cere un loc de muncã, motivând faptul cã, desi a fost primar, nu are alte surse de venit în afara alocatiei copiilor minori, si neposedând teren agricol, nu se poate „înjosi” cerând ajutor social de la primãria pe care a condus-o. Încercarea prefectului de a-l ajuta, cerând, printre altele, foaia matricolã din care sã rezulte studiile fostului primar, s-a soldat cu un nou proces, la adresa primarului de atunci, Neculai Istrate, care, în opinia lui Ipate, ar fi obtinut fãrã drept foia sa matricolã, din care rezulta cã nu are de fapt decât sapte clase, desi fostul primar se lãuda cã ar avea douã facultãti, fãcute la fãrã frecventã!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.