spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Cheia longevitătii este în cafea. Cum să o preparati ca să trăiti mult si să fiti sănătosi

- Advertisement -

Multi cercetători care vor să află secretele unei vieti lungi si sănătoase se îndreaptă spre locuitorii insulei Ikeria, din Grecia, care sunt printre cei mai longevivi din lume.

O ultimă descoperire a specialistilor care cercetau bolile cardiovasulcare indică faptul că o cească de cafea grecească fiartă ar putea fi cheia sănătatii locuitorilor acestei insule.

Numai 0,1% dintre europeni ajung la vârsta de 90 de ani, în timp în insula grecească Ikaria, procentul ajunge la 1%. Este una dintre cele mai ridicate rate ale longevitătii în toată lumea – iar isularii pe lângă faptul că trăiesc mult, sunt si sănătosi pentru perioade lungi de timp.

Gerasimos Siasos, profesor la Universitatea Athens Medical School, din Grecia, a studiat 71 de femei si 71 de bărbati care locuiau pe această insulă. „Majoritatea consumau cafea fiartă la ibric, care e bogată în polifenoli si antioxidanti si contine numai o cantitate moderată de cofeină. Aceasta pare să aibă beneficii mai mari decât restul cafelelor. Protejază mai ales de boli cariovasculare, dar si de cancer”, sustin cercetătorii.

Sursa: doctorulzilei.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.