spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Dan Voiculescu obține o nouă amânare în dosarul ICA. Următorul termen: peste trei săptămâni

- Advertisement -

Tribunalul Bucureşti a amânat pe 5 aprilie judecarea dosarului Institutului de Cercetări Alimentare, în care Dan Voiculescu este acuzat de spălare de bani. După ce Viorica Dinu a fost arestată, conducerea Tribunalului va trebui să distribuie dosarele ei altor judecători.

Următorul termen a fost stabilit pentru 5 aprilie, când va intra un complet investit potrivit procedurilor. Instanța a decis să trimită o adresă la Camera Notarilor să vadă dacă s-a făcut succesiunea după inculpatul Gheorghe Domnișoru, decedat între timp. Procurorul DNA nu se opune.

Judecătorul Nestor arată că în opinia sa, completul de judecată condus de Viorica Dinu ar trebui desființat potrivit procedurilor. În continuare, o persoană cu funcție de conducere va decide repartizarea dosarului. Numai în acest caz, toate dpsarele Vioricăi Dinu vor fi preluate de alți judecători. Astfel, până se va stabili cine va fi judecătorul, instanța poate lua doar măsuri administrative în cauză.

La ora 11.45 s-a anunțat că Procesul va fi judecat de Raul Alexandru Nestor, magistratul care a înlocuit-o pe Viorica Dinu, judecătoarea arestată săptămâna trecută pentru luare de mită. Procesul a început. Dan Voiculescu lipsește. Este reprezentat de avocatul Gheorghe Mateuț.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată de procurori în decembrie 2008 deoarece s-a folosit de funcţia sa politică pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ cu mult sub cel real.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.