spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Primar arestat pentru abuz în serviciu și bani necuveniți

- Advertisement -

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au dispus, ieri, punerea în miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a primarului din Horgesti, Ionel Turcan. Acesta este cercetat pentru săvârsirea infractiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice si obtinerea unor avantaje materiale. În urma cercetărilor făcute până în prezent, procurorii au descoperit că Ionel Turcan, în calitate de primar si ordonator principal de credite, a angajat, lichidat, ordonantat si aprobat, în 2012, plata unor chetuieli din fondurile publice, prin falsificarea mai multor înscrisuri oficiale si prin îndeplinirea defectuoasă a atributiilor de serviciu.

“Primarul Ionel Turcan a obtinut astfel, pentru o societate comercială cu obiect de activitate în domeniul lucrărilor de constructii a drumurilor si autostrăzilor, un avantaj patrimonial în valoare de 218.216 lei, desi obligatiile fată de această societate nu erau reale. Prezenta cauză face parte din cercetările mai ample care se desfăsoară de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, împreună cu organele de cercetare ale politiei judiciare din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Bacău”, arată reprezentantii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău. Alesul local a fost prezentat, ieri, la Judecătoria Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

UPDATE

Primarul comunei Horgesti, Ionel Turcan, a ajuns după gratii. Judecătoria Bacău a admis, aseară, propunerea procurorilor de arestare preventivă a primarului. Ionel Turcan a primit mandat pentru 29 de zile si are drept de recurs. Instanta, în motivarea sentintei, a avut în vedere că există indicii clare de săvârsire a infractiunilor de abuz în serviciu, fals si instigare la fals în înscrisuri oficiale. De asemenea, arestarea s-a impus în conditiile în care se bănuieste că inculpatul va împiedica aflarea adevărului si va încerca să influenteze martorii în proces. Ionel Turcan prezintă pericol social concret, tinând cont de gravitatea faptei si mai ales că infractiunile sunt în formă continuată, a considerat instanta.

În dosar mai sunt cercetati, în stare de libertate, mai multi angajati din Primăria Horgesti. Sedinta de judecată s-a desfăsurat în Camera de Consiliu, fără public si fără presă. Surse din rândul anchetatorilor ne-au declarat că primarul a recunoscut fapta, dar motivează că nu a dorit decât binele comunei. Mai concret, el a antedatat un contract de lucrări cu firma Comnef, în ideea de a nu pierde fondurile trimise de Guvern. Grav este că banii erau pentru plata arieratelor, iar Turcan i-a folosit pentru contractarea unor lucrări. Avocatul primarului, Liviu Ghioc, a refuzat să dea declaratii.

Imediat după pronuntarea sentintei, la iesirea din Judecătorie, primarul Ionel Turcan ne-a declarat: “Asa se întâmplă când vrei să faci un bine. Nu am vrut decât binele comunitătii.”

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.