spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Năstase a explicat judecătorilor că ştersăturile din documente au fost făcute de membrii comisiei de eliberări

- Advertisement -

Reprezentantul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a contestat luni la Tribunalul Bucureşti mai multe documente depuse în dosarul privind eliberarea condiţionată a fostului premier Adrian Năstase.

În sala de judecată, procurorul de şedinţă a arătat că avocaţii lui Năstase au depus documente provenind de la Penitenciarul Jilava, care însă sunt simple copii xerox şi nu au menţiunea ”conform cu originalul”, solicitând judecătorilor să fie înlăturate, deoarece au şi file lipsă şi conţin ştersături.

De asemenea, procurorul a declarat că luni dimineaţa au fost ataşate la dosar peste 200 de pagini trimise prin fax la instanţă de avocata Carmen Paştin, însă nici acestea nu sunt conforme cu originalul şi nu sunt numerotate.

În replică, avocaţii au arătat că nu ştiu în ce calitate a trimis avocata Carmen Paştin acele documente, deoarece aceasta nu a fost angajată să îl reprezinte pe Adrian Năstase.

De asemenea, ei au arătat că judecătorii trebuie să ţină cont la analizarea unei eliberări condiţionate doar de două documente principale: procesul-verbal întocmit de penitenciar şi caracterizarea făcută de comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava.

La rândul său, Adrian Năstase a explicat judecătorilor că acele ştersături au fost făcute de membrii comisiei de eliberări, deoarece conţin date ale unor persoane care au participat alături de el la anumite activităţi educative în penitenciar.

Instanţa a decis ca documentele trimise de avocata Carmen Paştin să nu fie luate în considerare, urmând ca pe celelalte documente să se pronunţe odată cu fondul dosarului.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti judecă luni dosarul privind eliberarea condiţionată a fostului premier Adrian Năstase, după ce acesta a obţinut o decizie favorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 4.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.