spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Pusi la cheltuiala: Obligati de Nova Apaserv sa ne scoatem contorii de apa pe casa scarii

- Advertisement -

Botosaneni sunt pusi de Nova Apaserv sa-si schimbe din nou contorii la apa. Sefii operatorului de apa si conducerea Consiliului Judetean au decis ca nu este alta solutie decat aceea de a trece la contorizarea individuala in scarile de bloc. Mai pe scurt, oamenii vor trebui pe cheltuiala lor sa-si modifice instalatiile la apa in asa fel incat contorii sa fie montati pe scara blocului, la vedere, exact la gaz metan. Modificarea s-ar impune pentru citirea eficienta a contorilor si ca operatorul de apa sa poata debransa rau platnicii fara sa opreasca apa in tot blocul.

In ciuda faptului ca botosanenii sunt convinsi ca de ani buni au contorizare individuala la apa, de cand au fost determinati sa isi instaleze apometre in apartamente, reprezentantii Societatii Nova Apaserv si sefii CJ nu vor sa admita in ruptul capului acest lucru si spun ca abia de acum incolo urmeaza contorizarea individuala.
„Pe proprietatea lor (n.r. a consumatorilor) trebuie sa suporte ei investitia. Aici vom gasi o formula legala sa putem contoriza toate scarile care au rai platnici. Investitia de pe zona publica o facem noi, dar pe zona privata nu ne permite legea. De unde incepe limita de proprietate, tot ce se lucreaza suporta proprietarul. Vom face un cost minim pentru fiecare scara”, anunta, saptamana trecuta, Florin Turcanu. Deocamdata, sefii CJ spun ca vor incepe pe banii lor lucrarile acolo unde este urgenta, unde sunt multi rau platnici, urmand ca apoi sa gaseasca o solutie de achitare de catre locatari a costurilor, probabil in rate lunare.
Sunt asa de hotarati sa treaca la treaba, ca si-au propus chiar din aceasta saptamana sa demareze actiunea de contorizare individuala. Isi justifica graba prin faptul ca vor sa evita neplacerile pentru consumatorii care si-au achitat datoriile, dar au ghinionul sa aiba pe scara vecini rau platnici. „Nu putem sa inchidem apa intr-o scara de bloc unde 50 la suta dintre clientii societatii au platit corect serviciile si 50 la suta nu au platit. Li s-ar face o mare nedreptate celor corecti, care nu au nicio vina pentru vecinii lor. Vom contoriza in cel mai scurt timp pentru a nu fi afectati consumatorii care au platit consumul de apa”, a explicat Turcanu
Conducerea Consiliului Judetean sustine ca s-a discutat masura si cu unii dintre presedintii asociatiilor de proprietari. Ba mai mult, unii dintre presedinti ar mai fi lasat din conditii si in ceea ce priveste incheierea contractului pentru furnizare servicii apa si canal la nivel de asociatie. In acest caz ar fi insa o nelamurire. Daca tot se vrea contorizarea individuala la apa, de ce se doreste in continuare contract cu asociatia. Cine garanteaza ca locatarii care vor trebui sa suporte cheltuieli cu lucrarile pentru contorizarea individuala nu se vor trezi iar ca sunt pusi la plata unor consumuri ce nu le apartin, daca se vrea contract la nivel de scara de bloc.
Potrivit presedintelui CJ Botosani, operatorului de apa i se va majora capitalul social cu 30 de miliarde de lei vechi.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.