spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Scandal in USL la Iasi. Motivul: cine va fi „voievodul” Moldovei

- Advertisement -

Contre între Fenechiu şi Nichita pe tema viitorului guvernator. „Îl susţin pe Adomniţei“, a anunţat ieri, în mod surprinzător, liberalul Relu Fenechiu. Anterior, se ştia că USL îl susţine pe Gheorghe Nichita pentru o astfel de candidatură. „Fenechiu îi dă apă la moară lui Băsescu“, replică primarul
USL ar putea avea la Iaşi doi candidaţi la funcţia de guvernator a viitoarei regiuni administrative din zona Moldovei. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, co-preşedinte al USL Iaşi, a anunţat că liberalii vor avea o candidatură proprie. „Eu îl voi susţine pe Cristian Adomniţei (preşedintele Consiliului Judeţean, n.r.) la funcţia de guvernator, dacă desemnarea va fi făcută la nivel guvernamental. Şi dacă va fi o modalitate locală de desemnare a guvernatorului, Adomniţei va avea susţinerea mea“, a declarat Fenechiu.
Până acum, pentru postul de guvernator al regiunii a fost vehiculat de la Iaşi doar numele primarului Gheorghe Nichita. Liderul liberal a afirmat că susţinerea pe care i-o acordă lui Adomniţei nu reprezintă semnul vreunei fricţiuni în USL Iaşi. „Nichita este un om puternic, cu un partid puternic în spate. Nu cred că va tremura la gândul că Fenechiu îl susţine pe Adomniţei. Nichita poate fi un foarte bun guvernator. Eu, totuşi, îl susţin pe Adomniţei“, a adăugat Fenechiu. Totodată, acesta şi-a contrazis colegul din Guvern, vice-prim-ministrul Liviu Dragnea (PSD), care se declarase adeptul unei împărţiri a atribuţiilor de capitală regională între mai multe oraşe, fiecare urmând să adăpostească instituţii cu caracter regional. „Nu există o altă variantă decât cea a unei capitale regionale, care să concentreze toate instituţiile. Cum ar fi, la nivel naţional, să fie Preşedinţia la Bucureşti, Ministerul Transporturilor la Iaşi, iar Ministerul Dezvoltării la Teleorman? Cel puţin, asta este părerea mea. Nu fac parte din comisia de dezvoltare regională“, a încheiat liderul liberal.
Aprecierile lui Fenechiu au fost contrate de primarul Nichita. Acesta a precizat că orice discuţie referitoare la numele viitorului guvernator este prematură. „Sunt unii care pun căruţa înaintea cailor. La plăcinte toţi se reped. Stai puţin să facem proiectul, să vedem cum facem regionalizarea, că pe urmă se găsesc şi 100 de guvernatori. E o prostie să discutăm acum dacă să fie Nichita, Adomniţei, Popescu sau mai ştiu eu cine. Prin ce face, Fenechiu îi dă apă la moară lui Băsescu, care a zis că regionalizarea a pornit strâmb, pentru că se aduce o ofrandă baronilor locali“, a replicat Nichita. Acesta s-a declarat în continuare adeptul unei regiuni cu o capitală administrativă la Iaşi, dar cu instituţii în fiecare judeţ component. „Poţi să iei Sucevei pădurile? E normal să aibă inspectorat silvic, pentru că au cele mai multe păduri. Care este judeţul cu cel mai mare potenţial agricol din Moldova? Botoşaniul. Găseşti petrol la Iaşi, sau la Bacău? În Europa sunt cinci modele de regionalizare diferite, iar noi suntem la stadiul de a vedea pe care îl putem adapta la condiţiile noastre. Fiecare judeţ trebuie să aibă un pilon de dezvoltare. Nu avem nevoie de scandal, că Iaşul ia tot“, a spus Nichita.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.