spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

DIICOT: Percheziţii în judeţul Sibiu la traficanţi de droguri; patru kilograme de cannabis, aduse din Germania şi Spania

- Advertisement -

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au efectuat vineri dimineaţa 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Sibiu, la locuinţele membrilor unei grupări de traficanţi de droguri, care au introdus în România patru kilograme cannabis, drogurile fiind aduse din Spania şi Germania.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis AGERPRES, procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Sibiu au destructurat o grupare formată din 21 de persoane, cetăţeni români şi germani, specializată în traficul internaţional de droguri de risc – cannabis.

În acest scop, vineri, au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Sibiu, la locuinţele membrilor grupării.

Pe lângă cele 4 kg de cannabis, procurorii au mai găsit cântare electronice, instrumente folosite pentru mărunţirea şi porţionarea drogurilor, ambalaje, dispozitive de fumat şi doze porţionate.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2012 – 2013, traficanţii au organizat procurarea şi introducerea pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat sau personal de către membrii grupării, a cantităţii de aproximativ 4 kilograme cannabis.

Drogurile proveneau din Germania şi Spania şi erau destinate comercializării la preţul de 60 de lei/gram, către consumatorii de pe raza municipiului Sibiu.

Învinuiţii comercializau drogurile numai către persoane de încredere, având propriile zone de distribuţie, din investigaţiile efectuate rezultând că în activitatea infracţională erau cooptaţi şi minori, pentru predarea drogurilor între membrii grupării.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse în vederea audierii 40 de persoane, dintre care 20 sunt consumatori, faţă de învinuiţi urmând a fi dispuse măsurile legale, după finalizarea audierilor.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.