spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

SE ÎNCINGE LUPTA BENEA – VLASE PENTRU ȘEFIA PSD BACĂU

- Advertisement -

Pe 29 martie sunt programate alegerile pentru viitoarea conducere a Județenei PSD Bacău. În cursa pentru locul lăsat vacant de Viorel Hrebenciuc se luptă Dragoș Benea și Gabriel Vlase. Bugetul județului se va dovedi un atuu major, deoarece proiectele prăfuite din sertarele primarilor au ajuns acum să fie finanțate prin asocieri, de către Consiliul Județean.

Astăzi se va vota bugetul județului Bacău. Ședința este programată de la ora 9.00 și se va dovedi a fi unul dintre atuurile principale ale lui Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean, în cursa spre șefia PSD. Pe 29 martie este programată Conferința județeană a social-democraților, unde se va alege viitoarea structură de conducere și, cel mai important lucru, primul președinte al PSD Bacău care nu este Viorel Hrebenciuc.

Contracandidatul lui Dragoș Benea, cel puțin la acest moment, este deputatul Gabriel Vlase. Despe cel din urmă se știe că a fost mult mai apropiat de fostul președinte al PSD Bacău și că de fapt s-ar bucura de sprijinul lui Viorel Hrebenciuc pentru funcție. Despre Dragoș Benea se știe că este susținut de premierul Victor Ponta încă de pe vremea când Ponta era șef la Tineretul PSD. După anunțul fostului președinte că se va retrage, Dragoș Benea a declarat că își va forma un nucleu de zece susținători puternici, care să îi asigure viitoarea conducere a PSD. Primul pas l-a făcut prin numirea unui nou vice la CJ Bacău, un apropiat, în persoana lui Ionel Floroiu. Apoi l-a adus de la rival în tabăra lui pe deputatul Cosmin Necula. Următorul pas este să își adjudece sprijinul primarilor din județ. Pentru Gabriel Vlase, situația nu este deloc îmbucurătoare, chiar dacă are suportul subprefectului Dorian Pocovnicu. Și aceasta pentru simplu motiv că el nu are pârghia la îndemâna președintelui CJ Bacău.

Proiecte vechi au fost scoase la mezat de primari și acceptate de Benea

De la retragerea de la cârma PSD Bacău a lui Hrebenciuc și anunțul său că îi lasă pe cei doi să concureze, spiritele s-au încins în partid. Cei care își freacă acum mâinile sunt primarii, care văd din lupta celor doi o posibilitate de a mai atrage bani în comunele pe care le păstoresc. Așa se face că de la bugetul județului, printr-o serie de asocieri, proiecte ale primarilor de comune sau orașe, care zăceau de ani întregi în sertare, au primit acum undă vede la finanțare de la Consiliul Județean. Lista include localități precum Onești, Târgu Ocna, Dărmănești, Podu Turcului, Mărgineni sau Tamași.

“Nu ne-am decis încă. Sâmbătă avem alegerile locale în Târgu Ocna și apoi vedem pe cine vom susține. Noi avem un proiect de modernizare a DJ 116, la Gălean. În sfârșit am primit acum finanțare. Este un proiect vechi, de mai bine de patru ani, care nu a avut finanțare până acum”, a declarat Ștefan Șilochi, primarul orașului Târgu Ocna. În comuna Tamași au avut deja loc alegerile la nivel local, de unde s-a format o delegație de 12 persoane pentru conferință. “Avem un proiect cu o variantă de traversare a Siretului pe un pod plutitor, pe care vor putea trece și autovehicule de talie mică. Proiectul a fost inițiat anul trecut și vrem să obținem sprijin pentru implementarea sa din partea Consiliului Județean Bacău. Eu, personal, îl voi susține pe domnul Dragoș Benea, însă nu pot vorbi și în numele colegilor mei”, a declarat Veronica Donțu, primarul comunei Tamași.

Și primarul comunei Podu Turcului așteaptă sprijinul CJ pentru un poiect ce stă pe loc din 2006. “Vrem să modernizăm o piață agroalimentară cu ajutorul CJ Bacău. Proiectul este inițiat din 2006, dar până acum nu s-au găsit bani pentru el. Am avut alegeri în cadrul organizației la nivel local, de unde am format o delegație de opt persoane. La alegerile județene eu îl voi susține pe Dragoș Benea”, a declarat Gelu Cioravă, primarul comunei Podu Turcului.

Primăria Mărgineni are și ea un proiect cu finanțare europeană ce necesită sprijinul CJ Bacău. “Este un proiect de anvergură și singurul din Moldova care a primit finanțare europeană pe această axă. Vom amplasa circa 1.800 de stâlpi de iluminat cu celule fotovoltaice dotate cu becuri economice. Aproximativ 98% din valoarea proiectului va fi acoperită de fonduri europene. Avem nevoie și de sprijinul CJ pentru demararea proiectului. Am avut alegeri în interiorul partidului și am format o delegație de 15 persoane pentru județ, unde îl vom susține cu siguranță pe Dragoș Benea”, a declarat Marcelin Șolot, primarul comunei Mărgineni.

Cum sunt împărțite taberele?

La o primă trecere în revistă a suținătorilor, s-ar părea că Dragoș Benea s-a distanțat clar în câștigător. Gabriel Vlase se bucură de susținerea unei părți din organizațiile PSD Bacău și Onești, organizația comunei Ștefan cel Mare, deși ruda lui, primarul Ion Vlasie, spune că “încă nu m-am decis pe cine vom susține” sau de organizația de Valea Seacă. Și aici, primarul Ion Pravăț spune însă că apele nu sunt alese. Îl susține și Ioan Răuță și organizația PSD Sascut. Restul organizațiilor s-ar părea că au înclinat balanța spre Dragoș Benea. Nici primarul de Buhuși, Ionel Turcea, nu s-a decis, dar recunoaște că va conta foarte mult oferta ce i se va expune. “Nu ne-am decis. Sâmbătă avem alegerile la Buhuși, ne stabilim delegații la conferință. Vor veni ambii candidați și așteptăm oferta de la fiecare. Apoi vom alege”, a declarat Ionel Turcea.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.