spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Prima interpelare în Parlament, pentru o problemã importantã a husenilor!

- Advertisement -

INTERPELARE Una din cele mai importante probleme cu care se confruntã husenii a fost fãcutã publicã în Senatul României, iar ministrul Transporturilor a fost solicitat sã dea un rãspuns si o solutie în acest caz! Este vorba despre soseaua ocolitoare a municipiului Husi care, desi promisã de multi, nu s-a înfãptuit nici pânã astãzi. Senatorul Nelu Tãtaru a ridicat aceastã problemã, dupã ce multi dintre locuitorii Husului, afectati de „cutremurele” zilnice, provocate de sutele de TIR-uri care strãbat orasul, i-au cerut ajutorul!

„Una din cele mai importante probleme cu care se confruntã, în prezent, municipiul Husi, orasul situat în proximitatea celui mai mare punct de trecere a frontierei de stat, pe granita de est a Uniunii Europene, P.T.F. Albita, este reprezentatã de lipsa unei sosele ocolitoare a orasului, traficul spre punctul vamal, inclusiv al vehiculelor de mare tonaj, desfãsurându-se prin interiorul localitãtii. De asemenea, nici pentru soferii care tranziteazã orasul spre Vama Albita, situatia nu este usoarã. Ruta greoaie, viteza limitatã si riscurile majore de accidente rutiere fac dificilã deplasarea lor spre P.T.F. Albita. Trebuie spus cã situatia dureazã de 23 de ani. Înainte de 1989, conducerea orasului a gândit o centurã ocolitoare, de 10,5 km, demarând lucrãrile. Evenimentele din decembrie ’89 însã au surprins lucrarea cu doar 1,5 km de sosea executatã. Noii administratori ai urbei, în lipsa fondurilor pentru terminarea proiectului, au fost nevoiti sã gãseascã <<un final>> pentru bucata de drum de 1,5 km, improvizând astfel o iesire la DE 581, printr-o curbã neinspirat realizatã, periculoasã, de 90 de grade. S-au produs aici foarte multe evenimente rutiere din aceastã cauzã. Aceastã problemã, domnule ministru, în ciuda gravitãtii sale, a nesigurantei în care trebuie sã trãiascã în permanentã în jur de 400 de familii, care vãd cum se desprind bucãti din balcoanele lor, din zidurile blocurilor sau ale caselor, trãind, spun ei, <<câte 100 de cutremure în fiecare zi>>, cel putin în ultimii 8 ani, a fost tratatã cu dezinteres si doar în scopuri populiste, de cãtre administratia localã a orasului. S-au strâns, în toti acesti ani, peste o mie de plângeri la Primãria Husi, din partea acestor oameni pe care nu i-a despãgubit nimeni, niciodatã, pentru pagubele suferite. Primãria localã a anuntat încã din 2010 faptul cã <<s-au gãsit fonduri pentru realizarea acestui obiectiv>> avansând, ca datã de demarare a lucrãrilor anul 2013. Suntem în 2013, domnule ministru, iar Primãria localã pare cã a uitat complet ceea ce a promis. Prin urmare, locuitorii acestui oras asteaptã un rãspuns real, vrând sã stie, dacã în urmãtoarea perioadã, existã vreun plan al Ministerului Transporturilor, care sã includã realizarea acestei sosele ocolitoare a municipiului Husi si, în caz contrar, care ar fi rezolvarea acestei situatii, în conditiile date.” Acesta a fost continutul interpelãrii rostite în plenul Senatului, de cãtre senatorul Tãtaru, pe 11 martie 2013. El devine astfel primul, din cei trei parlamentari ai Colegiului Husi, care, în actuala legislaturã, vorbeste în plen despre o problemã a comunitãtii care l-a ales.

„Oamenii stau cu fricã prin apartamente”!

„Cine a trecut pe strãzile pe unde circulã aceste vehicule, pentru a ajunge la Biserica Sf. Gheorghe, a vãzut cum bucãti din peretii blocurilor cad. Nu e posibil! Toate casele au structurile de rezistentã afectate, oamenii stau cu fricã prin apartamente. Am cerut explicatii domnului ministru al Transporturilor, sã vedem cum are de gând sã ne ajute. Suntem oras la granita UE, avem Vama Albita la doi pasi, trebuie sã avem infrastructurã de acest nivel. E pãcat însã, cã dureazã de atâtia ani si unii doar au promis, fãrã sã facã absolut nimic. Unii au gãsit fonduri europene, ca sã cumpere tobogane cu peste 600 milioane de lei vechi, bucata, dar n-au gãsit niciun leu pentru o sosea ocolitoare”, s-a exprimat senatorul Nelu Tãtaru. Acesta a precizat cã mai are în vedere si alte probleme din Colegiu, despre care va vorbi în Senat. „Mã voi adresa conducerii ministerelor de resort, în fiecare caz în parte si sper în gãsirea de rãspunsuri si de solutii, la cât mai multe dintre aceste probleme ale oamenilor. Între timp, asteptãm cu interes rãspunsul din partea domnului ministru al Transporturilor, sã vedem ce ne spune despre soseaua ocolitoare, strict necesarã husenilor”, a precizat senatorul dr. Nelu Tãtaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.