spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Audierile continuă la DNA în dosarul în care au fost reţinute cele două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti

- Advertisement -

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) continuă joi audierile în dosarul în care au fost reţinute cele două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti – Antonela Costache şi Viorica Dinu, acuzate de trafic de influenţă şi luare de mită.
Potrivit unor surse judiciare, în acest caz de corupţie sunt implicate un număr mai mare de persoane, urmând ca cei reţinuţi să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Aceleaşi surse judiciare susţine că cele două judecătoare ar fi primit sume de bani de la persoane implicate în dosare pe care le aveau de soluţionat pentru a da soluţii favorabile acestora.

Antonela Costache şi Viorica Dinu au fost reţinute de procurorii anticorupţie în noaptea de miercuri spre joi, faţă de ele fiind începută urmărirea penală pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

Avocatul Cristi Ene a confirmat la ieşirea din sediul DNA că pe numele celor două judecătoare au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, măsură luată şi în cazul altor persoane implicate în acest dosar acuzate de fapte de corupţie.

El a spus că în prezent se fac procedurile de desigilare şi inclusiv cele de percheziţie.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat miercuri percheziţia corporală şi domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a celor doi magistraţi.

„Secţia pentru judecători a încuviinţat solicitarea DNA de percheziţie corporală şi domiciliară privind pe judecătoarele Antonela-Annemary Costache şi Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucureşti. De asemenea, ca urmare a aceleiaşi solicitări a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru judecători a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a celor două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti. Procurorii anticorupţie, conform actului prin care s-a solicitat încuviinţarea, au început urmărirea penală faţă de Antonela-Annemary Costache şi Viorica Dinu privind infracţiunile de trafic de influenţă şi luare de mită”, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES.
Cele două judecătoare urmau să judece pe 18 martie recursul procurorilor DNA privind eliberarea condiţionată din penitenciar a lui Adrian Năstase.
De asemenea, ele au decis în februarie eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu, fost Staicu în dosarul în care era judecat pentru fraudarea SC Transgaz SA Mediaş, respingând recursul procurorilor la hotărârea instanţei inferioare.
Viorica Dinu este cea care judecă dosarul în care este acuzat Dan Voiculescu şi alte persoane în legătură cu privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare şi care l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vântu în dosarul în care era acuzat de favorizarea infractorului.
Antonela Costache este preşedintele Secţiei a II-a Penală de la Tribunalul Bucureşti şi cea care a făcut parte din completul de judecată care a soluţionat dosarul în care a fost acuzat Fănel Pavalache.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.