spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Mihai Turcanu, demis de la conducerea ANSVSA

- Advertisement -

Botosaneanul Mihai Turcanu a pierdut postul de conducere al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Demiterea sa a fost confirmata de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Mihai Turcanu era singurul botosanean cu functie de conducere in Guvern, avand rang de ministru secretar de stat. Scandalul laptelui toxic si modul cum a fost gestionat de conducerea ANSVSA au dus la pierderea functiei de catre fratele presedintelui Consiliului Judetean Botosani.

Ieri, vicepresedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, dadea asigurari ca nu exista motive de ingrijorare pentru populatie, laptele si produsele lactate din comert fiind sigure in conditiile in care nimic din cantitatea contaminata cu aflatoxina nu a ajuns pe piata. Cu toate ca in nebunia carnii de cal sefii ANSVSA au primit laude pentru modul cum au gestionat situatia, acum Mihai Turcanu a cazut testul ultimului scandal. Si nici bine nu a fost anuntata reorganizarea ANSVSA, ca un alt scandal a izbucnit, de aceasta data cel al carnii de curcan, declansat in Germania, unde se arata iar spre firme romanesti, care ar fi patruns pe piata cu carne cu reziduuri toxice.
Premierul anunta ieri ca „o sa avem o alta conducere la ANSVSA”, dupa ce, marti, cerea masuri directe in privinta ANSVSA, ca urmare a unei proaste gestionari a crizei laptelui contaminat cu aflatoxina si ca urmare a crizei de comunicare. Inca de marti, premierul dadea de inteles ca nu ar fi multumit de modul in care Mihai Turcanu a gestionat situatia, chiar daca anuntul, deloc lamuritor, privind laptele toxic, a fost facut initial de ministrul Agriculturii.

Acum ramane de vazut cum se vor descurca autoritatile romane cu noul scandal, cel al carnii de curcan si, dupa stingerea acestuia, despre ce alt scandal alimentar urmeaza sa aflam, ce alte „bube” ne mai gasesc tarile din marea familie europeana.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.