spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-iun.-2024

Redirectioneazã 2% pentru S.M.U.R.D. campania – 2013

- Advertisement -

Pentru a beneficia de servicii medicale de urgentã, serviciul SMURD are nevoie, pe lângã fondurile guvernamentale alocate, si de sprijinul cetãtenilor, sprijin concretizat prin alocarea a 2% din impozitul pe venit cãtre acest serviciu. Datoritã sponsorizãrilor primite de-a lungul anilor, a fost posibilã dotarea SMURD-ului cu ambulante si echipamente de ultimã generatie, fapt care a dus, în ultimã instantã, la salvarea de vieti omenesti. Alocarea celor 2% din venit cãtre o fundatie sau organizatie non-guvernamentalã nu implicã plãti sau costuri suplimentare din partea contribuabililor. Directionarea acestei pãrti din impozit cãtre structurile sau fundatiile care au în prim plan îmbunãtãtirea vietii, din punct de vedere ecologic, social sau uman este practic o datorie moralã.

Si în acest an, Fundatia pentru S.M.U.R.D. a demarat o campanie de informare prin care doreste sã convingã populatia în legãturã cu importanta redirectionãrii a 2% din impozitul pe venit cãtre S.M.U.R.D.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al judetului Vaslui îsi propune sã sprijine acest demers printr-o campanie de informare, cu atât mai mult cu cât Fundatia pentru S.M.U.R.D. sustine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgentã, Reanimare si Descarcerare si dezvoltarea asistentei medicale de urgentã. Trebuie mentionat faptul cã, în judetul Vaslui, S.M.U.R.D. functioneazã încã din anul 2008. Numai în anul 2012, echipajele S.M.U.R.D din cele trei municipii si orasul Negresti au intervenit la 5958 de cazuri. Este un lucru cunoscut cã orice contribuabil, persoanã fizicã, poate directiona 2% din impozitul pe venit, plãtit statului, cãtre o organizatie non-guvernamentalã, asociatie, fundatie etc. Practic, în acest fel, fiecare cetãtean transmite statului modul în care doreste sã fie cheltuitã o parte din impozitul pe venit. Aceastã sumã nu reprezintã o sponsorizare sau donatie, ci este, în esentã, o parte a bugetului de stat care este directionatã de cãtre fiecare cetãtean în parte cãtre entitatea doritã de acesta! Fundatia pentru S.M.U.R.D. este o organizatie non – guvernamentalã, înfiintatã în anul 2006, ca persoanã juridicã privatã, non – profit, apoliticã, independentã de orice altã institutie sau persoanã. Reamintim faptul cã fundatia sustine în fiecare an activitatea echipajelor S.M.U.R.D. din tarã. Este important de stiut cã, în anul 2011, echipajele S.M.U.R.D. din judetul Vaslui au beneficiat de sprijin important din partea fundatiei, respectiv o ambulantã de tip B complet echipatã, care a intrat în dotarea Detasamentului Vaslui, si 15 costume pentru echipajul nou-înfiintat la Garda II Negresti. Acest lucru nu ar fi fost posibil fãrã contributia importantã a cetãtenilor, prin directionarea unei pãrti din impozitul pe venit cãtre activitãti importante pentru societate. Amãnunte privind modalitatea de redirectionare a 2% din impozitul pe venit, precum si formularele specifice, pot fi gãsite pe site-ul fundatiei www.fundatiapentrusmurd.ro. Fondurile pe care vasluienii, prin cota de 2% din impozit directionat cãtre aceastã fundatie vor fi folosite pentru achizitia de echipamente individuale de protectie, de interventie, aparaturã medicalã sau pentru finantarea unor proiecte destinate functionãrii eficiente a Serviciului Mobil de Urgentã Reanimare si Descarcerare (S.M.U.R.D.).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.