spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

Pivniceru despre Morar: Este liber să candideze; mi-ar plăcea să aduc un suflu nou la conducerea Parchetului

- Advertisement -

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat marţi la Antena 3 că Daniel Morar este liber să candideze pentru funcţia de procuror general al României, însă ea doreşte să aducă ‘un suflu nou’ la conducerea Parchetului.

Întrebată de realizatorul emisiunii ‘Sinteza zilei’ dacă l-ar numi vreodată pe Daniel Morar în funcţia de procuror general al României, Mona Pivniceru a răspuns: ‘Domnia sa, am înţeles, a declarat public că nu va candida. În măsura în care candidează, este liber să candideze. Va fi selectat prin acea procedură, va ajunge pe acea listă scurtă, voi medita asupra posibilităţilor de a alege între domnia sa şi alţi candidaţi. Dar, de principiu, nu putem identifica o persoană cu o instituţie şi nu putem amprenta instituţia cu numele acelei persoane. Eu am văzut un corp de procurori foarte serios în ţară, foarte profesionist şi mi-ar plăcea să aduc un suflu nou, să începem cumva un reviriment în activitatea Parchetului’.

Ea a explicat că pe 2 aprilie expiră mandatul lui Daniel Morar în funcţia de procuror general interimar, acesta va trebui să ‘meargă acasă, la vechiul loc de muncă’, iar interimatul va fi asigurat de Gabriela Scutea, adjunct al procurorului general.

Mona Pivniceru a enumerat câteva dintre calităţile pe care ar trebui să le aibă viitorul procuror general.

‘În primul rând, o pregătire profesională peste medie. În al doilea rând, să fie un om echilibrat, ponderat, pentru că trebuie să te investeşti cu o anchetă, să ajungi la o finalitate, dacă finalitatea este de a nu începe urmărirea penală să nu o începi, dacă trebuie să o începi, să o începi, nu să laşi dosarul ca o ameninţare plutind în timp şi în spaţiu. Aş dori ca acel procuror să aibă o viziune de a conduce, să aibă rezistenţă la stres’, a spus Pivniceru, subliniind că nu o interesează dacă viitorul procuror general este bărbat sau femeie, însă îi place ‘sclipirea aceea a omului, care se relevă prin el însuşi’.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.