spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Ponta: Guvernul susţine în totalitate obiectivele României despre care a vorbit preşedintele Băsescu în Parlament

- Advertisement -

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat marţi că Guvernul va susţine în totalitate obiectivele României prezentate de preşedintele Traian Băsescu în Parlament.

„Preşedintele Băsescu a vorbit în Parlament despre obiective importante ale României, obiective pe care Guvernul pe care îl conduc le susţine în totalitate: vorbim despre apartenenţa noastră la UE, la NATO – Parteneriatul Strategic cu SUA, intrarea în spaţiul euro şi în spaţiul Schengen. Acestea sunt obiective fundamentale, pe care Guvernul pe care îl conduc le susţine şi le are în programul de guvernare. E evident că asta nu înseamnă că nu o să citiţi în continuare tot felul de analişti care fie din prostie, fie din ticăloşie vorbesc cum ne ducem noi în Rusia, Kazahstan sau mai ştiu eu unde, însă obiectivele fundamentale ale României sunt foarte clare, sunt însuşite de premier, de Guvern şi lucrurile sunt foarte clare din acest punct de vedere”, a declarat Ponta, la Parlament.

El a precizat că va analiza punctele de acţiune prezentate de preşedintele Băsescu în plenul Parlamentului şi va face tot ceea ce ţine de Guvern pentru a îndeplini obiectivele fundamentale ale României.

„Sunt lucruri care nu ţin de România în primul rând şi nici de Guvern, care ţin de un anumit climat politic în ţări din Uniunea Europeană şi acolo trebuie să muncim”, a subliniat Ponta.

Premierul a fost întrebat cum vede o posibilă colaborare între Guvern, Parlament şi Preşedinţie pentru integrarea României în Schengen.

„Dacă le spune consilierilor prezidenţiali – ştiţi că sunt nişte oameni care stau în dreapta şi iau o mulţime de salarii şi nu prea fac nimic şi merg pe la interviuri – să îşi spună părerile doar între ei deja cred că este un pas înainte. Nu ştiu dacă aţi remarcat, dar miniştrii, membri ai Cabinetului, pentru că despre asta vorbesc, nu au atitudini împotriva preşedintelui”, a spus Victor Ponta.

Primul-ministru a mai subliniat că nici el şi nici miniştrii Cabinetului său nu au făcut declaraţii eurosceptice.

„Nu aţi auzit de la mine vreo declaraţie eurosceptică, dimpotrivă, eu sunt un euro optimist şi am spus tot timpul că apartenenţa noastră la familia europeană şi transatlantică este un obiectiv fundamental şi repet de la consilieri şi de la ziariştii dl preşedinte Băsescu auziţi tot timpul că nu suntem europeni, dar asta este, treaba lor, este stat de drept au voie să spună ce vor. Eram foarte curios dacă toţi aceşti mari susţinători ai statului de drept de pe lângă dl preşedinte s-au apucat să critice şi Ungaria că tocmai s-a schimbat Constituţia. Sunt convins că doamna Macovei şi domnul Preda au criticat puternic Ungaria pentru limitarea puterilor Curţii Constituţionale. Nişte fripturişti care în România spun una, la Bruxelles spun alta. Ne-am obişnuit cu ei”, a conchis Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, în Parlament, că existenţa unui stat modern şi de drept, precum şi aderarea la zona euro şi accesul în spaţiul Schengen reprezintă elemente în care Guvernul, Preşedinţia şi Parlamentul nu pot avea contradicţii.

Traian Băsescu a susţinut marţi în plenul Parlamentului un discurs pe teme europene, în care a trasat principalele axe de politică externă pe care România le are – apartenenţa la UE şi la NATO şi Parteneriatul Strategic cu SUA.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.