spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Antonescu despre neparticiparea sa la discursul lui Băsescu: Nu e vorba că nu aş dori să vin la muncă; e un gest politic

- Advertisement -

Preşedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu, a reafirmat, marţi, că nu va fi prezent la discursul pe care îl va susţine în plenul Parlamentului Traian Băsescu pentru că îl consideră pe acesta un preşedinte nelegitim.

„Nu voi fi prezent în plenul Parlamentului la acest mesaj pentru că, din punctul meu de vedere, din vara anului trecut, Traian Băsescu nu mai este un preşedinte legitim al României. Este un preşedinte legal, în condiţiile în care le-am acceptat cu toţii, dar nu este un preşedinte legitim. Un om care a sfidat voinţa exprimată în cel mai democratic mod de cetăţeni (…) nu mai poate fi legitim din punctul meu de vedere. Ca atare, tot ceea ce este din punct de vedere constituţional şi legal obligatoriu pentru mine ca preşedinte al Senatului în relaţiile cu Traian Băsescu am făcut şi voi face. Tot ceea ce ţine de semnificaţie, legitimitate am făcut şi voi face în înţelesul de care vorbesc acum. Am făcut şi fac asta cu convingerea că aceasta este şi interpretarea şi voinţa celor mai mulţi dintre alegători. (…) Nu e vorba că aş fi ocupat, că aş găsi un pretext sau că nu aş dori să vin la muncă. E un moment şi un gest politic al cărui înţeles mi-l asum pe deplin”, a declarat Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului.

El a susţinut că, din punct de vedere al temei pe care Băsescu se va adresa Parlamentului – politica externă a României -, actualul preşedinte al ţării este „descalificat”. „Cred că, din păcate, din nefericire pentru această ţară, dl Traian Băsescu este descalificat în ceea ce înseamnă obligaţiile sale faţă de această ţară în ce priveşte politica externă”, a spus preşedintele Senatului.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.