spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

“Mi-au spus că sâsâi ca şarpele, să mă târăsc şi apoi mă călcau”

- Advertisement -

Mihai Popescu susţine că a fost bătut violent în sediul postului de poliţie din Ţibana. “Au băgat bâta între braţele mele încătuşate şi au început să mă târască. Spuneau să fac ca şarpele, apoi mă călcau pe faţă cu picioarele strigând că şerpii trebuie să fie stârpiţi”. Conducerea Poliţiei are o altă variantă, în care se arată că Popescu era beat, iar după ce a fost amendat, a devenit agresiv.
Un localnic din comuna Ţibana aduce acuzaţii grave poliţiştilor din localitate. El spune că ar fi fost bătut cu sălbăticie şi umilit de către doi agenţi de la postul de poliţie din Ţibana. Ieri, poliţiştii de la postul de poliţie au ţinut uşa închisă mai mult de o jumătate de zi şi au refuzat să vorbească cu presa. Referitor la acest caz, conducerea Poliţiei ridică din umeri şi spune că a fost începută o cercetare internă, dar a prezentat o altă versiune a cazului în care precizează că localnicul era beat şi ar fi lovit un poliţist după ce a fost amendat. De asemenea, surse din Poliţie au precizat că cei doi agenţi care l-ar fi bătut pe localnic au fost detaşaţi la Ţibana disciplinar, pentru o lună de zile.

Reporterii “Ziarului de Iaşi” au mers la faţa locului pentru a verifica acuzaţiile bărbatului. Acesta avea mâinile bandajate şi vânătăi vizibile pe faţă, spate, la şolduri şi pe torace. De faţă cu cei trei copii ai săi, a început să povestească şi să plângă, apoi i-a trimis în camera alăturată să se uite la televizor. Culcat în pat şi gemând, el a început a spune că are un conflict mai vechi cu un vecin care locuieşte la o depărtare de câteva case, care a atins punctul culminant zilele trecute, când s-au întâlnit faţă în faţă şi au început să se înjure. “Eu iau lunar ajutorul social de la Primărie, iar în schimbul banilor prestăm munci în folosul comunităţii. Anul trecut, în octombrie, viceprimarul ne-a chemat la muncă, să curăţăm nişte copaci de pe un drum, de la şcoală. Acolo, vecinul ăla a meu cu care nu mă înţeleg a ţipat la noi să nu luăm gunoiul de pe strada lui. Noi am plecat, dar am fost sunaţi de viceprimar să ne întoarcem să facem curăţenie, că nu păţim nimic. Ne-am întors, apoi vecinul a început să ne înjure, a devenit recalcitrant, apoi a spart geamul maşinii viceprimarului. De atunci, când mă vedea, mă înjura şi mă făcea în toate felurile”, a povestit Mihai Popescu.
“Unul dintre ei a scos pistolul şi l-a îndreptat spre mine, apoi mi-au pus cătuşele”
Omul a spus că, vineri, pe 8 martie, a dat nas în nas cu el, pe stradă şi a început cearta, apoi cineva a sunat la 112. Popescu a spus că a fost înjurat de vecin care l-a îmeninţat şi cu un topor, dar că nu s-ar fi bătut cu acesta. Imediat, a venit o maşină de poliţie cu doi agenţi tineri. “Unul dintre ei a scos pistolul şi l-a îndreptat spre mine, apoi mi-au pus cătuşele şi m-au băgat în maşina de poliţie. Cum am intrat în postul de poliţie, m-a trântit pe jos apoi m-au târât de cătuşe într-o cameră. Apoi au scos o bâtă de baseball, au băgat-o între mâinile mele şi au răsucit cu toată puterea. Eu am început să urlu de durere şi să plâng, dar ei mă înjurau. Mi-au sucit braţele până le-au rupt şi nu le mai simţeam. Le-am spus că fac pe mine de durere, iar ei mi-au dat pantalonii jos şi au spus să fac pe mine, apoi că vor ei să facă pe mine. Râzând, au spus să le-o sug”, a povestit bărbatul plângând. Localnicul a mai arătat că poliţiştii l-au pus să se târască pe jos ca şarpele. “Mi-au spus că sâsâi ca şarpele, şi să mă târăsc. Eu le-am spus că sunt om, şi nu animal, şi i-am rugat să nu îmi mai sucească braţele. Apoi, cum eram pe burtă, au băgat bâta între braţele mele încătuşate şi au început să mă târască. Spuneau să fac ca şarpele, apoi mă călcau pe faţă cu picioarele strigând că şerpii trebuie să fie stârpiţi. Pe unul l-am muşcat de deget în timp ce voiau să mă întoarcă cu faţa în sus”, a mai spus acesta.
“Au şters sângele de pe jos, cu o cârpă, cu picioarele”
Popescu a spus că totul a început în jurul orei 14, iar pe la ora 16 a fost luat cu ambulanţa de acolo. El a mai adăugat că în jurul orei 15.30 au mai venit la postul de poliţie încă 6 poliţişti, dintre care două femei, de la Ţibăneşti. “Când au auzit că vin ceilalţi poliţişti, m-au scos din cameră deoarece era sânge pe jos şi m-au băgat într-o alta, curată după care ei au şters sângele de pe jos, cu o cârpă, cu picioarele. Apoi au chemat-o pe soţie şi i-au spus să vină să îmi tragă pantalonii în sus, că erau pe vine. Când a chemat-o pe soţia mea de afară să îmi tragă pantalonii, erau şi cele două poliţiste, dar şi şeful de post de la Ţibăneşti, Alin. Râdeau cu toţii de mine spunând că aşa îmi trebuie dacă am sărit la ei şi i-am lovit, dar nu s-a întâmplat aşa. Apoi m-au ameninţat că, dacă voi spune cuiva că m-au bătut, vor avea grijă să o păţesc mai rău, că ei au pile la Iaşi şi nu mai ajung viu acasă”, a adăugat acesta. Soţia lui a povestit că, în timp ce îl aştepta la post, din interior răzbăteau urlete de la cel bătut. “Ţipa întruna şi urla să fie lăsat în pace. Cei care treceau pe acolo îşi făceau cruce. Când s-a deschis uşa şi a ieşit, a căzut pe scări. Le-am spus să-mi dea o cană cu apă, dar au râs şi au spus că nu are nimic. Ambulanţa a ajuns după o jumătate de oră şi l-am dus la spital”, a spus şi soţia acestuia.
“Popescu bea rar, dar când se îmbată este violent”
Conducerea Poliţiei a precizat că altfel au stat lucrurile în privinţa conflictului. Chestorul Ioan Scripniciuc a declarat aseară că au mai fost acuzaţii de acest gen, dar că după cercetări s-au dovedit că sunt neîntemeiate. “Eu ştiu altă variantă şi sunt circumspect în privinţa a ceea ce a spus bărbatul respectiv. Iniţial, poliţiştii au fost chemaţi să intervină la un conflict între doi vecini, l-au încătuşat pe respectivul şi l-au dus la post unde l-au amendat cu 500 de lei. După ce a fost lăsat să plece, acesta a revenit la postul de poliţie şi l-a agresat pe unul dintre agenţi, beat fiind. Mai multe am să spus după ce se încheie ancheta internă dar şi dosarul de ultraj al respectivului”, a spus chestorul. Declaraţia acestuia este suţinută de persoane din rândul funcţionarilor Primăriei Ţibana. “Din câte am auzit de la martori, Popescu a mers beat la postul de poliţie după ce a fost amendat şi a avut o altercaţie cu unul dintre poliţişti. Apoi, agenţii l-au luat şi l-au băgat înăuntru unde a început “omorul”. Popescu bea rar dar când se îmbată este violent şi vorbeşte urât. Atunci era beat când s-a certat cu poliţiştii”, a spus un funcţionar din Primărie. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, în ziua respectivă, la post erau de serviciu agenţii Daniel Vîrlan şi Bogdan Petianu. Cei doi sunt poliţişti în municipiu, dar au fost mutaţi disciplinar la Ţibana pentru o lună de zile din cauza unor abateri.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.