spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Ponta: Reducerea de 15% poate fi operată deoarece în 2010 şi 2011 în ministere s-au angajat mulţi oameni

- Advertisement -

Reducerea cu 15% a cheltuielilor la nivelul ministerelor poate fi operată deoarece în 2010 şi 2011, când în alte sectoare de activitate se făceau disponibilizări, în ministere şi autorităţi au fost angajaţi mulţi oameni, a precizat premierul Victor Ponta.

Primul ministru a subliniat că spre deosebire de Guvernul Boc, care a propus o reducere procentuală de 25% general valabilă pentru toate sectoarele de activitate, el i-a anunţat încă din ianuarie pe colegii săi din toate ministerele şi autorităţile centrale că este necesar să facă o analiză a cheltuielilor pentru a constata care sunt inutile.

„Dacă îmi spuneţi că aveţi nevoie de tot în minister, în agenţie, în autoritate, mi-e greu să cred. Pentru că s-au angajat în ultimii ani, când se dădeau afară zece mii de poliţişti şi erau blocate posturile la sănătate şi educaţie. Să ştiţi că în ministere, în autorităţi, în 2010, în 2011 s-au angajat oameni, o mulţime”, a declarat Victor Ponta, duminică seara, la Antena 3.

El a subliniat că în domeniul sănătăţii posturile au fost deblocate în mare parte încă de anul trecut, iar procesul va continua şi în 2013. De asemenea, deblocarea posturilor e valabilă şi în sistemul de educaţie, după principiul o nouă angajare pentru fiecare post vacantat. Victor Ponta a mai precizat că absolvenţii din 2011 ai Academiei de Poliţie au fost angajaţi în 2012.

„Ca să putem angaja absolvenţi la educaţie, la sănătate, la poliţie, pot fi reduse cheltuielile cu personalul, nu tăind salarii, dar mergând în fiecare instituţie centrală şi văzând câte posturi sunt neocupate, câte posturi sunt ocupate inutil, de unde se cheltuie prea mult cu deplasări în străinătate, cu tot felul de alte lucruri – şi aşa a apărut acea reducere cu 15%”, a explicat premierul.

Ponta a menţionat că reducerea de 15% trebuie efectuată în cadrul cheltuielilor de personal, fie din rândul posturilor, fie al cheltuielilor de orice alt tip pe care fiecare ministru şi şef de autoritate le poate identifica. Nu vor fi diminuate salariile şi nu vor fi vizate domenii precum sănătatea sau educaţia.

„Nu se taie salarii. Oricum, nu umblăm la spitale, la şcoli, pentru că vorbim de autoritatea centrală, însemnând: ministere, autorităţi, agenţii şi oficiile teritoriale deconcentrate ale acestor autorităţi centrale”, a conchis Ponta.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.