spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Organizaţia teroristă Al-Qaida revendică uciderea a 48 de soldaţi sirieni în Irak

- Advertisement -

Statul Islamic din Irak (ISI), aripă a Al-Qaida în această ţară, a revendicat ambuscada în care au fost ucişi 48 de soldaţi sirieni şi nouă membri ai miliţiilor irakiene în provincia Al-Anbar (vestul Irakului), săptămâna trecută, potrivit unui comunicat publicat luni pe site-uri jihadiste, relatează AFP.

‘În deşertul din provincia Anbar, echipe armate au reuşit să decimeze un convoi al armatei safavide şi vehiculele sale’ care transportau soldaţi sirieni şi chabbiha (miliţiile pro-regim), a precizat ISI în comunicat.

Ambuscada a avut loc la 4 martie în plin deşert în această provincie din vestul Irakului, populată majoritar de suniţi. Cei atacaţi trecuseră frontiera pe la Rabiyah, în nordul Irakului, pentru a fugi de luptele foarte violente din Siria. Soldaţii sirieni fuseseră transferaţi de autorităţile irakiene din provincia Ninive către Bagdad şi se întorceau către frontieră atunci când atacul a avut loc.

Imediat după incident, Ministerul irakian al Apărării a acuzat un ‘grup’ care s-a infiltrat în Irak din Siria că s-ar afla la originea atacului.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.