spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Senatorul Nelu Tãtaru, membru în comisia comunã pentru integrare europeanã, dintre Parlamentul României si Parlamentul Republicii Moldova

- Advertisement -

VESTE Dupã ce a fost ales secretar al Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte si Minoritãti, din cadrul Senatului României, senatorul dr. Nelu Tãtaru va face parte si din comisia menitã sã ajute Republica Moldova sã facã pasii necesari pentru integrarea în UE!

„Cred cã stã în puterea noastrã, a românilor, sã îi ajutãm pe fratii de peste Prut, sã îsi realizeze obiectivul integrãrii în Uniunea Europeanã. Este dreptul cetãtenilor Republicii Moldova sã devinã membri ai unui organism cu principii democratice solide, cu un puternic obiectiv de apãrare si protejare a drepturilor omului, din care fac parte 27 de tãri, unite printr-un parteneriat politic si economic, performant si unic în lume. Am primit cu responsabilitate numirea mea în aceastã comisie, cu atât mai mult cu cât reprezint un Colegiu aflat în imediata vecinãtate a granitei cu Republica Moldova si cunosc, într-o bunã mãsurã, problemele cu care se confruntã cetãtenii moldoveni, aflati dincolo de granita UE. Consider cã, indiferent de situatie, noi, în calitate de membri ai Uniunii Europene, avem o datorie moralã sã îi ajutãm pe moldoveni sã devinã cetãteni europeni, cu toate drepturile, dar si obligatiile conferite de acest statut”, a declarat senatorul dr. Nelu Tãtaru, cel care ocupã si functia de secretar al Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte si Minoritãti, din cadrul Senatului României. Senatorul dr. Tãtaru: „Presedinte Jean Claude Mignon a arãtat cã este un bun cunoscãtor al realitãtii din România si din Republica Moldova, un apropiat al celor douã tãri”!

De altfel, în calitate de membru al Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte si Minoritãti, senatorul dr. Nelu Tãtaru a avut, recent, împreunã cu colegii sãi, o întrevedere importantã cu presedintele Jean Claude Mignon, presedintele Adunãrii Parlamentare a Consiliului Europei, care a vizitat recent România, la invitatia presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului. Presedintele Jean Claude Mignon a discutat cu senatorii români probleme importante de politicã externã, între care s-a subliniat situatia din Republica Moldova. „Domnul presedinte Jean Claude Mignon a arãtat cã este un bun cunoscãtor al realitãtii din România si din Republica Moldova, un apropiat al celor douã tãri din estul Europei, dar si un observator atent al problemelor si al evolutiei noastre politice. Presedintele Mignon a adus în discutie situatia dintre TVR si Republica Moldova, în ceea ce priveste ridicarea licentei de emitere a postului românesc pe teritoriul Moldovei, arãtând cã, iatã, avem de-a face cu un abuz, în ceea ce priveste dreptul la informatie al cetãtenilor moldoveni. Diplomat de carierã, Jean Claude Mignon a insistat sã spunã cã îsi doreste ca acest conflict, la fel ca oricare altul, sã se rezolve pe o cale amiabilã, printr-un dialog eficient, care sã arate cã, atât pentru români, cât si pentru moldoveni, principiile democratice si dialogul sunt de preferat atitudinilor divergente. Personal, sper foarte mult ca activitatea noastrã din aceastã comisie comunã pentru integrare europeanã, dintre Parlamentul României si Parlamentul Republicii Moldova, sã fie una cât mai eficientã si cu rezultate de care sã fim mândri cu totii, români si moldoveni, deopotrivã”, a precizat senatorul dr. Nelu Tãtaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.