spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Dosarul furtului de tablouri din Olanda: Mama lui Radu Dogaru, arestată pentru 29 de zile

- Advertisement -

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis vineri emiterea unui mandat de arestare preventivă de 29 de zile pentru Olga Dogaru, mama lui Radu Dogaru, inculpat în dosarul tablourilor furate din Olanda.

Instanţa a admis recursul declarat de procurorii DIICOT şi a anulat decizia din 2 martie a Judecătoriei Sectorului 5, prin care Olga Dogaru era lăsată în libertate.

Decizia tribunalului este definitivă.

Parchetul o acuză pe Olga Dogaru de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa sa din localitatea tulceană Carcaliu au fost găsite patru arme de vânătoare, aduse de fiul ei.

De asemenea, ea este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de aderare, sprijinire a unui grup infracţional constituit în vederea săvârşirii de infracţiuni şi complicitate la infracţiunea de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

Vineri, în sala de judecată, procurorul de şedinţă a declarat că este posibil ca Olga Dogaru să fi ars o parte din cele şapte tablouri furate din Olanda.

Principalii suspecţi în acest caz, Mihai-Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru, au fost arestaţi preventiv pe 22 ianuarie, ei fiind acuzaţi că au sustras şapte tablouri de mare valoare semnate, printre alţii, de Henri Matisse, Paul Gaugain şi Claude Monet, din Muzeul Kunsthal din Rotterdam.

În referatul procurorilor DIICOT s-a arătat că, în cursul anului 2012, inculpaţii, împreună cu alte persoane, s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi au sprijinit membrii grupării să sustragă în noaptea de 15/16 octombrie 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda, şapte tablouri de mare valoare (printre care tablouri ale pictorilor Henri Matisse, Paul Gaugain, Claude Monet), prejudiciul cauzat părţii vătămate – Fundaţia Triton, la valoarea de asigurare, fiind de aproximativ 18 milioane euro.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.