spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Secretarul de stat în MEN Stelian Fedorca, eliberat din funcţie

- Advertisement -

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale Stelian Fedorca a fost eliberat din funcţie de premierul Victor Ponta, decizia fiind publicată joi în Monitorul Oficial.

Decizia premierului vine după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat incompatibilitatea secretarului de stat Stelian Victor Fedorca, deoarece, în perioada 16 mai 2012 – 1 februarie a.c. a deţinut simultan funcţia de secretar de stat în cadrul MEN, director al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” şi calitatea de comerciant în cadrul „Fedorca Stelian Victor PFA”.
Potrivit unui comunicat ANI, secretarul de stat a încălcat legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit reglementărilor legale în vigoare, ”calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. Funcţionarii publici nu pot deţine funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate (…) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”. De asemenea, iar potrivit reglementărilor legale ”funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă (…) cu calitatea de comerciant persoană fizică. ”Funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate”, a precizat ANI într-un comunicat remis luni AGERPRES.
Stelian Fedorca a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale la data de 16 mai 2012.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.