spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

ANI: Actorul Mihai Mălaimare, fost membru al CNA, în stare de incompatibilitate

- Advertisement -

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că actorul Mihai Mălaimare s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2008 – 2013, deoarece a deţinut simultan funcţiile de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi director al Teatrului ”Masca” din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, ANI susţine că Mihai Mălaimare s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 decembrie 2008 – 11 ianuarie 2013, întrucât a deţinut simultan atât funcţia de membru titular în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (funcţie de demnitate publică asimilată funcţiei de secretar de stat), cât şi funcţia de manager, respectiv director al Teatrului ”Masca” din Bucureşti (funcţie de conducere specifică instituţiilor publice).

Potrivit ANI, Mihai Mălaimare a încălcat astfel dispoziţiile art. 12, alin. (5) din Legea nr. 504/2002 – Legea Audiovizualului, art. 84, alin. (1), lit. c) şi art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Prin Hotărârea Parlamentului, Mihai Mălaimare a fost numit membru titular în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru un mandat de 6 ani începând cu data de 4 noiembrie 2008, mandat pe care a început să-l exercite începând cu data de 15 decembrie 2008, conform Deciziei CNA nr. 1119/2008.

Mandatul de membru în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului a încetat la data de 11 ianuarie 2013, în urma demisiei acestuia.

ANI arată că, în baza unor contracte de management încheiate cu Primăria Municipiului Bucureşti, Mihai Mălaimare a deţinut în perioada 18 februarie 2008 – 5 martie 2009 funcţia de director al Teatrului ”Masca”, respectiv funcţia de manager începând cu data de 5 martie 2009.

În perioada 18 ianuarie 2011 – 13 martie 2012, Mihai Mălaimare a asigurat conducerea interimară a teatrului.

De asemenea, începând cu data de 19 aprilie 2012, Mihai Mălaimare deţine şi funcţia de manager al Teatrului ”Masca” în baza contractului de management nr. 20/19.04.2012, încheiat cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Teatrul ”Masca” este o instituţie publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit dispoziţiilor art. 84, alin. (1), lit. c) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003, ‘funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu (…) funcţia de (…) director. Funcţia de secretar de stat (…) este incompatibilă cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate (…)’, iar, potrivit dispoziţiilor art. 12, alin. (5) din Legea nr. 504/11.07.2002 – Legea Audiovizualului, ‘membrii Consiliului care, în momentul numirii, se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (2) – (4) au la dispoziţie un termen de cel mult 3 luni pentru renunţarea la calitatea sau la acţiunile respective, perioadă în care nu au drept de vot în cadrul Consiliului’.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.