spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Neaţă: “Nici nu ştiu dacă Secară are carnet de membru PDL”

- Advertisement -

Democraţii vranceni “se ceartă în continuare ca chiorii pe ceaunul gol”, vorba lui Paleologu u Secară acuză că PDL va ajunge “un partid de portofel”, sărind la jugulara lui Vasile Blaga u Costică Neaţă îi atrage atenţia lui Secară că “nu accept ca un nou venit să mă transforme pe mine”, după cum a spus într-o conferinţă de presă
Continuă războiul de secesiune şi succesiune în PDL Vrancea, cu noi contre între Costică Neaţă, preşedintele interimar, şi Florin Mihail Secară, deputat democrat-liberal de Adjud. După ce Neaţă l-a mătrăşit pe Nicu Tănase, de la şefia PDL municipiu şi nici nu l-a trecut pe lista delegaţilor pentru Convenţia naţională, pe motiv că a lipsit o săptămană din campania pentru parlamentare, Secară a trimis un comunicat de presă în care acuză că Partidul Democrat va fi transformat într-un “partid de portofel”. Deputatul sare la jugulara lui Vasile Blaga şi îl acuză că, “pentru a-şi satisface dorinţa disperată de a fi preşedinte PDL, a încercat să predea partidul şuţilor, manglitorilor şi pungaşilor”. “Girând decapitarea unei organizaţii locale care nu îl susţine la alegeri, Vasile Blaga demonstrează că doreşte să transforme PDL într-un «partid de portofel», după un model brevetat de un prieten al domniei sale – un celebru baron de Vrancea. Strategia actualei conduceri a PDL pare să fie următoarea: partidul poate să fie oricât de mic, poate să încapă chiar şi într-un portofel, dar să ajungă în buzunarul lui Vasile Blaga. Organizaţia PDL Focşani era ultima redută pe care Vasile Blaga o mai avea de cucerit în judeţul Vrancea”, se arată în comunicatul de presă al lui Secară. Parlamentarul susţine că PDL Focşani a avut rezultate bune la alegeri şi nu erau motive de schimbare. “Cum se poate ca tocmai organizaţia locală cu cel mai mare număr de delegaţi să fi scăpat de sub control? Drept pedeapsă, preşedintele ales al PDL Focşani, Nicu Tănase, cel care la întâlnirea de duminică l-a criticat pe Vasile Blaga, a fost înlocuit cu preşedinta interimară Raluca Ioan, cea care la întâlnirea de duminică a anunţat că este de partea lui Vasile Blaga”, mai spune Secară.

Neaţă zice că a avut poziţii critice faţă de Oprişan

Florin Mihail Secară s-a poziţionat de partea Elenei Udrea, aşteptată sambătă la Focşani, pentru a-şi prezenta moţiunea “Noul PDL”
Acuzaţiile deputatului democrat de Adjud l-au făcut pe Costică Neaţă să vadă roşu în faţa ochilor. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, acesta a răbufnit şi i-a spus lui Secară că el nici nu exista politic pe vremea cand Neaţă se “bătea” cu Oprişan. “Nu mă poate acuza de parti-pris-uri cu Oprişan, eu sunt de 20 de ani în PDL. Nu accept ca un nou venit, de trei luni, nici nu ştiu dacă are carnet de membru domnul Secară, să mă transforme pe mine, care am avut poziţii critice faţă de Oprişan. Se ştiu poziţiile mele la Colegiile prefecturale. Domnul Secară nu cunoaşte organizaţia PDL Vrancea! Îi doresc, în primul rand, să-i dea Dumnezeu înţelegerea necesară unui om care ne reprezintă în Parlament, să nu mai atace propriul partid. Nu să ne acuze că am fi noi în portofelul cuiva. Din modul cum iese pe Facebook demonstrează că iese împotriva PDL şi nu este normal”, a spus Costică Neaţă.

“Care rezultate bune la Focşani?”

Costică Neaţă a ţinut să mai explice încă o dată că nu el l-a dat la o parte pe Nicu Tănase. Neaţă s-a încurcat totuşi în explicaţii, în încercarea de a se disculpa. Preşedintele interimar al PDL Vrancea a recunoscut că Tănase a fost înlocuit de candidatul PDL la parlamentare în Focşani, Raluca Ioan, despre care a spus că “la fiecare două zile era aici, în campanie”. Cu alte cuvinte, Ioan a lipsit jumătate din campania electorală, chiar după calculele lui Costică Neaţă. “Sunt probleme la PDL Focşani. Nicu Tănase nu a trecut pe la partid o săptămană întreagă în campanie. Care rezultate bune la Focşani? De 17 şi ceva la sută? Am avut 7 consilieri locali şi acum avem 4 şi din ăia, doi nu sunt ai noştri?! Şi, domnul Tănase a făcut declaraţii pe probleme legate de partid, pe care nu trebuia să le discute. Eu, în campanie, la fiecare două zile am văzut-o pe doamna Raluca Ioan aici. Nu am numărat zilele Ralucăi Ioan sau pe ale lui Nicu Tănase, cat au venit ei în campanie”, s-a încurcat în explicaţii şeful democraţilor vranceni. În altă ordine de idei, la Convenţia de pe 23 martie, Focşaniul va fi reprezentat de 8 delegaţi, între care nu se regăseşte fostul Nicu Tănase, iar de la Adjud vor merge două persoane. În Colegiile Focşani şi Adjud, PDL a luat cele mai bune scoruri la parlamentare, însă Neaţă a explicat că numărul de delegaţi s-a stabilit şi în funcţie de rezultatele de la locale. Sambăta aceasta este aşteptată la Focşani Elena Udrea, care îşi va prezenta moţiunea “Noul PDL” cu care candidează la şefia democraţilor.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.