spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-iun.-2024

Ciuhodaru: „Românii se vor sinucide în urma guvernãrii dezastruoase a USL”

- Advertisement -

SOLICITARE Doctorul Tudor Ciuhodaru avertizeazã guvernantii asupra legãturii dintre pierderea locurilor de muncã si cresterea numãrului de cazuri de sinucidere. Deputatul solicitã mãsuri reale care sã împiedice disponibilizãrile precum si implementarea unui program national de prevenție a suicidului. De asemenea, fiind deputat în Opozitie, dr. Tudor Ciuhodaru este nemultumit cã i-au fost respinse trei proiecte legislative care veneau în sprijinul populatiei si anume: eliminarea coplãtii, TVA redus la 19% si eliminarea taxei auto. „USL înseamnã cã Urmeazã Sãrãcia Lucie pentru români!” spune deputatul bârlãdean.

Deputatul de Bârlad, dr. Tudor Ciuhodaru, a fost impresionat de drama unui protestatar de la Mechel Câmpia Turzii, care s-a sinucis, ieri dimineatã, dupã ce nu si-a primit salariile compensatorii la care avea dreptul. Bãrbatul fusese disponibilizat în urmã cu trei luni, iar aceastã dramã l-a fãcut pe deputatul bârlãdean sã analizeze ce se ascunde cu adevãrat în spatele acestei mari drame, care nu este singularã, ci din contrã: românii au ajuns sã se sinucidã pe capete din cauza lipsei locurilor de muncã si mai ales cei aflati la vârste înaintate, care nu prea îsi mai gãsesc de muncã dupã ce sunt disponibilizati. „Fiecãrei cresteri cu 1% a ratei somajului îi corespunde o crestere cu 0,8% a sinuciderilor. Asocierea dintre pierderea locului de muncã si criza economicã poate creste cu 2,4% numãrul cazurilor de sinucidere. Sinuciderile apãrute pe fondul crizei economice sunt mult mai numeroase în tãrile sãrace, cu un nivel ridicat de coruptie si în care programele de dezvoltare si de investitii în piata muncii sunt mai mult virtuale. La Bârlad, de exemplu, la fiecare început de sãptãmânã aflãm despre 2-3 tentative de sinucidere prin intoxicatie voluntarã în sãptãmâna ce s-a încheiat, având legãturã cu depresia si conditiile socio-economice precare. Pe o statisticã partialã putem spune cã profilul pacientului ce recurge la tentativa de sinucidere prin intoxicatie voluntarã a înregistrat modificãri majore din cauza conditiilor socio-economice. Dacã înainte vorbeam de femei tinere ce recurgeau la tentativa suicidarã pe fondul labilitãtii emotionale, acum înregistrãm un vârf al sinuciderilor la bãrbatii din urban vulnerabili social prin pierderea locului de muncã. Dacã ne referim doar la intoxicatiile înregistrate la vârste de peste 50 de ani, constatãm cã ponderea maximã este reprezentatã de bãrbati cu dificultãti în a-si gãsi un loc de muncã. În acest moment nu existã nici un centru de crizã la nivel national iar încercãrile izolate bazate pe voluntariat, precum CÎRTITA la Iasi, au fost desfiintate atunci când s-au desfiintat spitale de urgentã.”

Proiecte de lege, respinse de USL!

Deputatul PP-DD de Bârlad, dr. Tudor Ciuhodaru, a mai precizat pentru cititorii nostri cã Parlamentul a respins marti, 5 martie, trei dintre propunerile sale legislative, care erau menite sã facã mai usor traiul românilor. „Am initiat trei proiecte legislative majore: eliminarea coplãtii, reducerea TVA la 19% si eliminarea taxei auto. Reprezentantii USL au strigat în campania electoralã cã le sustin. Au spus cã vor prosperitate în locul austeritãtii. Pe 5 martie s-au rãzgândit si au votat împotriva propriului program de guvernare. Veti sti de azi cã alimentele sunt mai scumpe din cauza USL, cã plãtiti la spital în plus din cauza USL, cã e o aventurã financiarã sã-ti cumperi o masinã din cauza USL si cã nu avem locuri de muncã din cauza USL. Urmeazã Sãrãcia Lucie, marca USL”, a spus deputatul Ciuhodaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.