spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Mircea Geoană: Căderea Guvernului de la Chişinău nu trebuie să pună sub îndoială direcţia europeană a Republicii Moldova

- Advertisement -

Căderea Guvernului de la Chişinău nu trebuie să pună în niciun fel sub îndoială direcţia europeană a Republicii Moldova, a declarat marţi senatorul PSD Mircea Geoană, prin intermediul unui comunicat de presă remis AGERPRES.

„După căderea de astăzi a Guvernului de la Chişinău, îmi exprim încrederea că liderii politici care au făcut parte din Alianţa pentru Integrare Europeană vor găsi cea mai bună soluţie pentru a nu pune în niciun fel sub îndoială direcţia europeană a Republicii Moldova. Opţiunea europeană este rezultatul direct al voinţei moldovenilor, al unei lupte care a început odată cu ieşirea în 2009 de sub influenţa politică a comuniştilor. În vizitele pe care le-am făcut în ultimii ani la Chişinău, în întâlnirile pe care le-am avut cu lideri politici, dar şi cu cetăţeni obişnuiţi, am putut constata opţiunea fermă a vecinilor şi prietenilor noştri de a urma calea pro-europeană şi nu de a se afunda într-o zonă a influenţelor neclare şi a beneficiilor difuze”, afirmă social-democratul.

El îşi exprimă încrederea că politicienii responsabili ai Republicii Moldova vor şti să dea substanţă interesului naţional şi vor face tot ce este posibil ca la summitul Parteneriatului Estic din noiembrie de la Vilnius Moldova să întrunească toate condiţiile pentru a semna Acordul de asociere cu UE.

„În acelaşi timp, sunt convins să România va rămâne un susţinător activ şi dedicat parcursului european al Republicii Moldova, aceasta fiind o temă care la Bucureşti trezeşte consensul actorilor politici şi instituţionali”, mai susţine Geoană.

Parlamentul de la Chişinău a votat, marţi, o moţiune de cenzură împotriva guvernului. Vlad Filat îşi va prezenta demisia şefului statului, care ulterior va începe negocieri cu grupurile parlamentare pentru desemnarea unui nou candidat la funcţia de prim-ministru.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.