spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Schimbarile din trafic se vor face pe masura ce avanseaza santierele

- Advertisement -

Oficialii Primariei si ai Politiei au amanat discutia privind reorganizarea traficului rutier in jurul santierelor.
Acestia s-au intrunit ieri in sedinta Comisiei de Circulatie cu acest scop, dar au decis sa infiinteze o noua echipa de lucru. Comisia va fi formata din reprezentanti ai Directiei Tehnice, Politiei Locale, Politiei Rutiere, RATP si din profesorul universitar Radu Gaiginschi, care ofera consultanta municipalitatii in privinta traficului din oras. Aceasta echipa va fi responsabila pe tot parcursului anului de organizarea traficului din jurul
santierelor. Acestia vor propune variante de ocolire si solutii pentru a fi evitate blocajele in circulatia auto. Schimbarile in trafic vor fi astfel anuntate treptat, in functie de evolutia lucrarilor de pe santiere. Primele modificari vor fi anuntate maine pentru a fi implementate la inceputul saptamanii viitoare. „Cu minimum trei zile inainte de o lucrare programata pe oricare artera din municipiu, comisia trebuie sa prezinte materialul cu solutia privind devierile, cu semnalizarea rutiera pentru a prezenta opiniei publice si sa fie implementata. Aceasta va fi modalitatea de lucru in acest an pentru ca lucrarile se precipita motivat de faptul ca au termene de finalizare foarte stranse si imposibil de trecut peste ele”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Semafor pentru pentru elevii de la Colegiul „Octav Bancila”

Membrii Comisiei de Circulatie au luat ieri mai multe hotarari de modificare a traficului rutier. In zona Scolii „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Tatarasi va fi montat un semafor pentru ca elevii sa circule in siguranta. In termen de doua luni va fi semaforizata astfel intersectia dintre strada Pictorului cu Ion Creanga. Si in zona Spitalului de Recuperare
vor fi mai multe schimbari.

Municipalitatea va introduce sensul unic pe strada Hatman Sendrea, cu directia dinspre strada Vasile Urechia spre Pantelimon Halipa. Schimbarea va fi introdusa in jurul datei de 12 martie, iar pana la sfarsitul lunii soferii vor avea galben intermitent la trecerea de pietoni din fata colegiului „Ion Holban”. Tot pentru siguranta elevilor, Primaria va infiinta o trecere de pietoni la intersectia strazii Cuza Voda cu strada Stroescu pentru elevii de la Colegiul „Octav Bancila”.

Sefii Primariei au anuntat ca vor interzice si traficul greu pe soseaua Iasi – Voinesti. Termenul de implementare cu indicatoare si dirijarea spre soseaua de centura este 12 martie.

De asemenea, soferii vor avea mai mult timp sa traverseze intersectia de la Gara. Va fi prelungit timpul pe verde cu inca sapte secunde pentru ca soferii care vin dinspre Podul de Piatra si se indreapta spre Canta sa nu mai plece pe verde si sa blocheze urmatoarea intersectie.

Pe bulevardul Nicolae Iorga se vor introduce panouri pentru delimitarea sensurilor pentru soferii care intentioneaza sa faca virajul la stanga spre Cantemir. Municipalitatea a decis ca toata circulatia din cartierul Bucium sa fie reglementata prin indicatoare in perioada urmatoare, pana pe 30 aprilie.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.