spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

PC-ul îl vrea director la APIA!

- Advertisement -

LUPTÃ Desemnarea viitorului director al Agentiei de Plãti si Interventii pentru Agriculturã Vaslui naste patimi politice. Conform surselor, desi, conform protocolului între partidele aflate la guvernare din USL, postul de la APIA ar trebui sã revinã PNL, conservatorii l-ar dori pentru ei, dat fiind faptul cã la conducerea ministerului agriculturii este un conservator, în persoana presedintelui partidului, Daniel Constantin. În plus, conservatorii vasluieni conteazã si pe sprijinul secretarului general adjunct al ministerului, Sergiu Sorin Chelmu, vasluian de origine, care are un vãr primar la APIA, în persoana lui Rãzvan Arteni, consilier asistent la serviciul de control.

Rãzvan Arteni, candidatul care este propus de cãtre Partidul Conservator la sefia APIA Vaslui, se aratã uimit de vestea cã, din simplu consilier asistent ar putea ajunge conducãtorul institutiei care rãspunde de subventiile acordate la aproape 50.000 de fermieri vasluieni. „Este adevãrat, în cadrul sedintelor de partid s-a vehiculat numele meu în legãturã cu o eventualã propunere la conducerea unuia dintre serviciile din subordinea ministerului agriculturii, dar pânã acum nu am primit nimic oficial. Cât despre faptul cã secretarul general adjunct al ministerului agriculturii, Sergiu Sorin Chelmu, despre care este adevãrat cã-mi este vãr primar, ar fi intervenit în favoarea mea, cred cã este o aberatie, dat fiind cã el este apolitic. Spun asta pentru cã, având o vechime de sapte ani în aceastã institutie, încã de la înfiintare, dacã vãrul meu ar fi avut vreun cuvânt de spus, acum nu as fi fost doar un simplu consilier asistent, plãtit cu 11 milioane lei, conform statului de platã din luna ianuarie, ci, poate, as fi ajuns deja inspector, pe un salariu cel putin triplu!”, a tinut sã precizeze conservatorul Rãzvan Arteni. Acesta mai considerã cã nu ar fi uimit de o asemenea decizie, respectiv de numirea în functia de director al institutiei la care acum este un simplu consilier asistent, date fiind studiile sale, dar si faptul cã stie sistemul din interior.

Carte de vizitã

Rãzvan Arteni are 30 de ani, este economist, absolvent al facultãtii Dimitrie Cantemir în specialitatea „Studii Administratie Publicã”, si are un masterat în „Managementul Institutiilor Publice Europene”. Imediat dupã terminarea facultãtii, a fost angajat, prin concurs, la centrul local APIA Vaslui, încã de la înfiintarea institutiei, din octombrie 2006, ca si consilier debutant, la serviciul depuneri cereri, si, din 2008, a fost transferat la serviciul controale teren. „Consider cã, datã fiind experienta de mai bine de sapte ani la APIA, as putea face fatã cerintelor postului de director, dacã s-ar pune aceastã problemã, si nu cred cã acest lucru ar avea cumva de-a face cu partea politicã, si, sub nicio formã, cu relatiile de rudenie cu persoane de la conducerea ministerului. Pur si simplu, consider cã sunt pregãtit pentru acest post de conducere dacã si partidul considerã necesar sã-l ocup, si, mai mult decât atât, în cazul unui examen pe post, sunt sigur cã l-as trece fãrã probleme”, era de pãrere Rãzvan Arteni. Presedintele organizatiei PC Vaslui, Alin Trifu, nu a dorit sã comenteze, declarând doar cã: „Este normal ca fiecare partid aflat la guvernare sã încerce sã-si impunã proprii oameni pe functie. Sunt de pãrere cã numirea în functiile importante a tinerilor este un lucru benefic, dat fiind faptul cã acestia vin cu o altã mentalitate, sunt bine pregãtiti profesional si au mai multã putere de muncã”

PNL contra PC sau Arteni contra Cioatã

În acelasi timp, PNL tine sã-l numeascã pe fermierul Constantin Cioatã, inginer agronom cu mare experientã, la conducerea APIA. Asta cu atât mai mult, cu cât, conform protocolului încheiat între partidele politice din cadrul USL, liberalii sunt cei care ar trebui sã numeascã directorul la aceastã institutie. „Constantin Cioatã este mai mult decât calificat pentru acest post datoritã experientei profesionale si nu vom accepta o altã propunere din partea partenerilor de coalitie. Consider cã Partidul National Liberal a desemnat cei mai capabili oameni pentru a conduce diversele institutii judetene, asa cum este cazul si la APIA, totul pentru o mai bunã gospodãrire a banului public si pentru a satisface cerintele si nevoile cetãtenilor judetului Vaslui”, a declarat Florin Ciurariu, presedintele organizatiei judetene PNL Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.