spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Cluj: Foştii angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii şi-au reluat protestele faţă de neplata salariilor compensatorii

- Advertisement -

Aproximativ 100 de angajaţi disponibilizaţi colectiv de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii protestează, luni, în faţa întreprinderii, faţă de întârzierea plăţii salariilor compensatorii de către patronatul rus.

Foştii angajaţi de la Mechel spun că vor continua protestele până când cele trei salarii compensatorii datorate de patronatul rus şi prevăzute în Contractul colectiv de muncă le vor fi achitate de noua conducere a combinatului. Pentru toţi cei 720 de foşti angajaţi de la Mechel, conducerea întreprinderii a acordat, pe 27 februarie, tichetele de masă.

Noul proprietar al companiei Mechel, firma Invest Nikarom, este reprezentată prin asociaţii ruşi Svetlana Chumakova şi Viktor Chumakov. Ei au anunţat, pe 28 februarie, la Prefectura Cluj, la întâlnirea cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, şi reprezentanţii Sindicatului „Industria Sârmei” din Câmpia Turzii, că vor încerca să achite, pe 15 martie, salariile compensatorii pentru muncitorii concediaţi de la Mechel Câmpia Turzii. Totodată, ei ai afirmat că au în vedere reluarea producţiei, întâi la unitatea din Târgovişte, sumele obţinute urmând să fie folosite pentru plăţile salariale de la Câmpia Turzii.

Reprezentantul angajaţilor disponibilizaţi de la Mechel, inginerul Ioan Pascu, a subliniat, la întâlnirea din 28 februarie, că potrivit Contractului colectiv de muncă, plata salariilor compensatorii trebuie să se facă până în 4 martie şi nu până la 15 martie.

„Dacă până în data de 4 martie nu se achită plăţile compensatorii, mergem în instanţă”, precizase, la întâlnire, Ioan Pascu.

În toamna anului 2012, Mechel a scos la vânzare 14 din întreprinderile pe care le deţine în Europa de Est, patru fiind din România. Mechel a cerut pentru combinatul din Câmpia Turzii suma de 33 de milioane de dolari, pentru cel din Târgovişte – 46 de milioane de dolari, pentru Ductil Steel din Buzău – 39 de milioane de dolari şi pentru Laminorul din Brăila – 32 de milioane de dolari. În cele din urmă, toate activele Mechel din România au fost cedate, la un preţ simbolic de 230 de lei (52 de euro), societăţii Invest Nikarom.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.