spot_img
spot_imgspot_img
19.9 C
Vaslui
03-iun.-2024

Mama unui suspect în cazul furtului de tablouri din Olanda consideră că audierile au fost „terorizante”

- Advertisement -

Olga Dogaru, mama unui tânăr tulcean acuzat că ar fi furat tablouri de mare valoare din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, nu are voie să părăsească ţara, măsura fiindu-i impusă de procurori la finalul interogatoriilor.

Olga Dogaru a declarat că audierile au fost ‘terorizante’ şi a fost evazivă atunci când a fost întrebată de ziarişti dacă va acţiona în judecată statul pentru recuperarea prejudiciilor produse în urma percheziţiilor.

‘Eu n-am fost niciodată la audieri şi nu am avut vreodată probleme cu justiţia, dar atitudinea nu mi se pare normală. M-au terorizat verbal. Nu ştiu dacă voi acţiona în instanţă statul. Voi respecta toate regulile pe care mi le-au impus’, a afirmat duminică Olga Dogaru.

În replică, procurorul şef al Biroului de presă al DIICOT, Nadia Spânu, a refuzat să comenteze afirmaţiile persoanelor anchetate sau ale avocaţilor acestora şi a menţionat că cercetările în acest caz continuă.

În urma ultimelor percheziţii efectuate săptămâna aceasta la Carcaliu, satul natal al lui Radu Dogaru, anchetatorii au descoperit patru arme de vânătoare, deţinute ilegal, la locuinţa uneia din rudele suspecţilor.

Potrivit DIICOT, armele au fost ridicate de anchetatori, iar rude ale celor trei suspecţi au fost audiate la sediul din Bucureşti al instituţiei.

Mihai-Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru au fost arestaţi preventiv pe 22 ianuarie, ei fiind acuzaţi că au sustras şapte tablouri de mare valoare semnate, printre alţii, de Henri Matisse, Paul Gaugain şi Claude Monet, din Muzeul Kunsthal din Rotterdam.

În referatul procurorilor DIICOT s-a arătat că, în cursul anului 2012, inculpaţii, împreună cu alte persoane, s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni şi au sprijinit membrii grupării să sustragă în noaptea de 15/16 octombrie 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda, şapte tablouri de mare valoare (printre care tablouri ale pictorilor Henri Matisse, Paul Gaugain, Claude Monet), prejudiciul cauzat părţii vătămate – Fundaţia Triton, la valoarea de asigurare, fiind de aproximativ 18 milioane euro.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.