spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

Plecarea prefectului, cu bancuri si lacrimi

- Advertisement -

• oricît de stăpîn a vrut să pară pe situatie, lacrimile i-au blocat vorbele lui Ilie Haralambie Mitea • „Nu mă întorc nefericit la Sibiu că nu mai sînt prefect, cum nu plec nici cu satisfactia că mi-am finalizat toate treburile aici“, a declarat ex-prefectul sibian •

Momentele despărtirii lui Ilie Haralambrie Mitea de oamenii cu care a colaborat timp de vreo 9 luni, cît a condus judetul, n-au fost deloc usoare. Ieri a avut loc o sedintă a reprezentantilor ISU, care au aniversat 80 de ani de protectie civilă, s-au făcut înaintări în grad si împărtit diplome si plachete, după care, la final, a luat cuvîntul ex-prefectul. Cunoscut pentru stilul său de a face haz de necaz, cu accent ardelenesc, sibianul a vorbit despre cum s-a simtit în mijlocul moldovenilor, unde a rezistat 9 luni, în conditiile în care o dată sau de două ori pe lună afla că „trebuie“ să plece. Dar de data aceasta chiar trebuie, pentru că premierul a emis ordin de schimbare, făcîndu-l inspector guvernamental. Pînă la a vorbi liber, ex-prefectul a parcurs un discurs pregătit înainte de a se sti de schimbare, iar la un moment dat Ilie Mitea a citit „vom actiona împreună“, după care a corectat – „împreună nu mai e cazul“. Apoi i s-a adresat colonelului Nitică, seful ISU Neamt, stiute fiind asperitătile dintre cei doi, dar a accentuat faptul că important este că pînă la urmă toate problemele s-au rezolvat si nu a suferit nimeni. Vocea sibianului a început să se înece, pe de o parte pentru că este afectat de o alergie care zilnic îl obligă să facă perfuzii, iar pe de alta din cauza emotiilor mari care l-au cuprins. A urmărit să controleze situatia, spunînd bancuri cu moldoveni, cu blonde, cu pompieri.

Conferintă de remember

După finalul sedintei la care au asistat toti sefii din judet, Ilie Mitea s-a întîlnit cu presa. A căutat să fie mai bătos, să pară mai degajat, desi a recunoscut că momentul nu e deloc usor. „Am fost onorat să ocup timp de 9 luni această functie. Am căutat să îmi desfăsor activitatea pe principiile Legii prefectului, să nu mă implic în nici o treabă politică. Mi s-au întîmplat lucruri foarte frumoase, de care rămîn legat toată viata, am si regrete, pentru că mi-au rămas multe idei nepuse în aplicare. De aceea spun că nu mă întorc nefericit la Sibiu că nu mai sînt prefect, cum nu plec nici cu satisfactia că mi-am finalizat toate treburile aici. Nu cred că ar fi fost un cîstig pentru Neamt dacă mă prindea regionalizarea aici. Pentru binele judetului trebuie să se implice parlamentarii, ei să lupte să tragă turta pe vatra Neamtului“. După astfel de păreri, prefectul a trecut într-un alt registru si a găsit o parte bună a schimbării sale: măcar scapă de o cheltuială la dublu, pe care ar fi trebuit s-o facă pentru doamnele din Neamt si pentru cele din familia lăsată la Sibiu, cu ocazia zilei de 8 martie. „Mărtisoare am luat deja, dar scap de cheltuiala de 8 martie, pentru că pînă atunci ajung la Sibiu si nu mai am treabă si în Neamt. Dar îmi rămîn prieteniile pe care le-am legat aici. Aici am cunoscut oameni minunati, cu care am colaborat foarte bine“. Apoi a povestit cum în această iarnă, un nemtean l-a sunat disperat că drumul din sat era acoperit de zăpadă si nu îsi putea duce bunicul la groapă. „Habar n-am cine e omul acela, dar după ce i-am auzit problema am vorbit cu primarul care s-a ocupat de deszăpezire. Iar cel care mă sunase a avut bunul simt să mă sune si să îmi multumească pentru ajutor“, a mai povestit Ilie Haralambrie Mitea. Chiar dacă nu mai are legătură cu judetul nostru, fostul prefect le-a recomandat celor ce rămîn la cîrmă să se preocupe de realizarea perdelelor forestiere si a parazăpezilor.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.