spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Contractul a fost semnat: Parcului de Agrement Cornisa ar trebui finalizat in doi ani

- Advertisement -

Municipalitatea a semnat contractul de executie a lucrarilor de constructie a Parcului Regional de Agrement Turistic si Sportiv Cornisa. Ieri dupa amiaza, Ovidiu Portariuc, primarul municipiului, si Gheorghe Ciubotaru, patronul firmei Electroalfa International, firma care a castigat licitatia, au semnat contractul de executie a lucrarilor la Parcul de agrement Cornisa. Electroalfa International a castigat licitatia si s-a angajat ca va realiza acest obiectiv cu 52,1 milioane de lei. Lucrarile trebuie finalizate in doi ani, insa Gheorghe Ciubotaru a afirmat ca este posibil sa fie finalizate mai devreme. Lucrarile vor demara in doua luni, sustine edilul municipiului.

Ovidiu Portariuc a recunoscut ca nu a fost un sustinator al acestui proiect, tinand cont de perioada de criza economica. „Suntem conditionati de obtinerea prefinantarii din partea Ministerului Dezvoltarii. De indata ce vom avea fondurile necesare se va trece la executia contractului. Nu am fost de la inceput un sustinator entuziasmat al acestui proiect, tinand cont de perioada de criza economica prin care treceam si prin care inca mai trecem. Dar dat fiind faptul ca proiectul fusese pornit, se cheltuisera niste bani, s-au facut niste eforturi, am luat decizia de a-l continua si de a incerca sa minimizam atat posibilele pierderi sau riscuri din derularea acestui proiect. Am organizat o licitatie corecta, transparenta, fara interese, fara camarila, rezultand economii de aproape 4 milioane de euro din contributia Primariei Botosani la finantarea acestui proiect. Asta inseamna aproape 200 de lei care au ramas in buzunarul fiecarui botosanean”, a spus primarul Ovidiu Portariuc.
Durata de executie a lucrarilor este de 24 de luni, din momentul semnarii contractului, iar in cazul in care nu se va respecta acest termen, constructorul va primi penalitati. Gheorghe Ciubotaru sustine ca Electroalfa va subcontracta o parte din lucrari, unor firme din Botosani si din tara.

Desi a refuzat sa dea numele unor firme, acesta recunoaste ca a avut unele discutii cu Victor Mihalachi, patronul SC Victor Construct. „Contractul a fost semnat asa cum a fost inclus si in oferta initiala. Mai este o clauza asupra careia, probabil, inca vom analiza, ca orice antreprenor existent poate fi schimbat cu un alt subantreprenor in anumite conditii. Startul si contractul a fost semnat conform ofertei initiale. in momentul in care noi vom incepe lucrarile, vom cauta sa gasim cele mai bune solutii ca proiectul sa iasa impecabil. Ma gandesc ca foarte multe firme din Botosani, ma refer la cele care au competente, sa fie incluse in acest proiect. Nu as putea nominaliza. Ar fi o greseala, din punctul meu de vedere, sa spun cine si cum. Sunt elemente de negociere”, a spus Gheorghe Ciubotaru.

Constructorul doreste ca proiectul sa fie finalizat in termen, pentru a nu plati penalitati de intarziere. Parcul de Agrement Cornisa se va realiza printr-un proiect de 20 de milioane de euro, cu finantare prin Programul Operational Regional, care presupune ca Primaria, sa suporte 50 la suta din costul lucrarilor. Parcul Cornisa va cuprinde locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport si vestiare jucatori, un patinoar artificial, bazine exterioare, plaje, piscine acoperite si vestiare.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.