spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
Vaslui
11-mai-2024

DGPMB: Controale pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu flori

- Advertisement -

Poliţişti specializaţi în investigarea fraudelor derulează joi, în Capitală, o amplă acţiune de verificare şi control pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu plante naturale, potrivit Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Acţiunea a fost demarată în baza datelor şi informaţiilor deţinute de către poliţiştii Capitalei cu privire la faptul că mai mulţi agenţi economici ce activează în acest domeniu nu ar înregistra în evidenţele contabile operaţiunile comerciale efectuate, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

Acţiunea se desfăşoară la punctele de lucru ale agenţilor economici în cauză, despre care există date şi indicii că şi-ar fi procurat bunurile astfel comercializate de la societăţi terţe, care, prin achiziţii intracomunitare, introduceau în ţară plantele naturale şi le distribuiau apoi comercianţilor spre valorificare fără documente contabile.

Totodată, poliţiştii bucureşteni urmăresc în cadrul acestor controale inclusiv indentificarea unor mijloace de probă ce ar putea fi utilizate ulterior în probarea activităţii infracţionale a celor implicaţi în săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, precizează DGPMB.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că în prezent controalele se desfăşoară în Piaţa George Coşbuc şi că e posibil să se extindă şi în alte pieţe din Capitală.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.