spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
11-mai-2024

In proces cu vecinul pentru ca le-au transformat apartamentul intr-un WC

- Advertisement -

Doi batrani din Botosani traiesc un adevarat calvar dupa ce vecinul de deasupra lor a refuzat sa-si repare instalatia sanitara si le-a transformat apartamentul intr-un focar de infectie. Din cauza conductelor sparte, dejectiile vecinului se scurg direct in apartamentul celor doi batrani. Dupa ani si ani de rugaminti, oamenii nu au avut alternativa si l-au dat in judecata pe vecinul certat cu bunul simt, sperand ca astfel sa li se faca dreptate.

Aurica si Emil Korianski locuiesc intr-un bloc situat pe strada Parcul Tineretului, bl. B5, et. 3, ap. 30, avand probleme cu vecinul care locuieste in apartamentul cu numarul 39, de la etajul patru, Liviu Andricioaie. Pentru ca acesta nu vrea sa isi repare instalatia sanitara, cei doi batrani de la etajul trei sunt nevoiti sa locuiasca zilnic intr-un imobil infestat de miros de mucegai si urina. Pentru ca nimeni nu i-a ajutat, nici Politia, nici sefii Asociatiei de proprietari, au deschis un proces la Judecatoria Botosani, cerandu-i vecinului ca sa faca reparatiilor necesare la conductele de distributie, la coloanele instalatiilor de apa si canalizare ale apartamentului sau si sa le plateasca suma de 1.000 lei cu titlu de despagubiri pentru a readuce la forma initiala plafonul incaperilor afectate.
Batrana a povestit ca totul a inceput dupa refuzul acesteia de a-l lasa pe vecinul de deasupra sa se branseze ilegal la reteaua de cablu TV.
„In anul 1996 ne-am mutat intr-un apartament situat pe strada Parcul Tineretului. In perioada urmatoare, tavanul si peretii locuintei noastre au inceput sa fie afectati de umezeala, igrasie. Pentru a remedia problema, am incercat sa discutam cu vecinul de deasupra insa acesta a manifestat o atitudine ostila, ne-a injurat si ne-a amenintat. Din discutiile purtate cu ceilalti vecini, am aflat despre acesta ca este o persoana agresiva, temuta de ceilalti locatari si ca din cauza lui fostii proprietari ai apartamentului nostru au decis sa se mute. Astfel, in sufragerie, intreg tavanul este imbibat de urina, capatand culoarea galbuie datorita scurgerilor provocate de parat. In bucatarie si in baie paratul provoaca scurgeri de apa la tevi si la colturile incaperilor. Aerul in casa a devenit insuportabil, formandu-se un adevarat focar de infectie si afectandu-ne starea de sanatate”, a povestit Aurica Korianski.
Desi a incercat in repetate randuri sa gaseasca intelegere si sa rezolve situatia batranii au fost batjocoriti si amenintati. „Am incercat in repetate randuri sa discutam cu paratul insa acesta rade, ne injura si ne zice ca nu avem ce sa-i facem, profitand de faptul ca suntem in varsta (75 ani respectiv 73 ani). Ne-am adresat Asociatiei de proprietari insa ni s-a raspuns ca ei nu au ce sa-i faca, ca se tem de el si ca este o persoana agresiva. Ne-am adresat Politiei insa agentul care s-a prezentat la fata locului nu a facut decat sa constate daunele produse, fara a lua nici o masura si fara a-l sanctiona pe parat. Viata noastra a devenit un calvar, apartamentul este cuprins de igrasie, traim cu teama prabusirii bucatilor de tavan iar dejectiile paratului scurse prin tavan ne pun viata in pericol. Eu am bronsita iar sotul meu are astm”, a declarat femeia care a adaugat ca dupa ani de chin, singura ei speranta mai ramane justitia. „Sper ca aici sa mi se faca dreptate si sa fiu lasata sa traiesc in casa mea. Nu vreau nimic de la nimeni. De ce sa plec eu? Sa plece el sau sa isi repare tevile”, a mai spus femeia. Desi pana in prezent au fost deja patru termene, la proces Liviu Andricioaie nu s-a prezentat la nici unul, ignorand somatiile trimise de instanta.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.