spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
13.6 C
Vaslui
10-mai-2024

Amenda rutierã te lasã fãrã permis

- Advertisement -

Codul rutier ar putea fi iar modificat si de astã datã, cum nu se poate mai rãu pentru soferii vasluieni prinsi pe picior gresit care se stiu rãi de platã. Oficialii din Ministerul de Interne intentioneazã sã modifice legislatia, astfel sã poatã suspenda permisul de conducere celor care nu-si achitã amenzile rutiere în termen de trei luni.

Abia a intrat în vigoare noul Cod Rutier cã autoritãtile i-au proiectat o nouã modificare care-si propune sã-i lecuiascã pe soferi de obiceiul de a „uita” de amenzile date de politia rutierã. În urmã cu câteva zile, Ministerul de Interne a fãcut public proiectul unei ordonante de urgentã conform cãruia ” Suspendarea exercitãrii dreptului de a conduce autovehicule intervine de drept în situatia în care conducãtorul de autovehicul sau tramvai sau, dupã caz, proprietarul vehiculului ori detinãtorul mandatat nu face dovada achitãrii amenzii contraventionale, aplicate ca urmare a nerespectãrii prevederilor prezentei ordonante de urgentã, în termen de 90 de zile de la data comunicãrii procesului verbal”. De asemenea, documentul specificã cã mãsura de suspendare a dreptului de a conduce înceteazã atunci când împricinatul face dovada achitãrii amenzii.

Prevederea nu este vãzutã cu ochi buni de cei mai multi dintre soferi, care o considerã abuzivã, în schimb, aprobarea ei ar pica asemeni unei mane ceresti pentru angajatii primãriilor care se ocupã cu încasarea si recuperarea debitelor de la soferi. Acelasi proiect de ordonantã dã posibilitatea autoritãtilor de a pune capãt înmatriculãrilor de masini în strãinãtate. Actul oficial propune mãsura retragerii provizorii a dreptului de utilizare a vehiculului pe drumul public, în cazul celor care, în urma achizitionãrii, nu solicitã transcrierea dreptului de proprietate în termen de o lunã de la încheierea tranzactiei.

Totodatã, fostul proprietar ar urma sã aibã obligatia de a notifica în scris înstrãinarea vehiculului, în termen de 5 zile lucrãtoare de la data transmiterii dreptului de proprietate, autoritãtii competente, care va face mentiunea corespunzãtoare în evidente si va înscrie noul proprietar ca utilizator al vehiculului. Autovehiculele înmatriculate în alte state si detinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul ori resedinta în România nu vor mai putea fi conduse în tarã mai mult de 30 de zile de la data dobândirii titlului sau de la data înscrierii în evidenta Politiei Române, mai propune proiectul de modificare a OUG 195/2002.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.