spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
Vaslui
11-mai-2024

Băsescu: Este jenantă declaraţia premierului despre Monica Macovei

- Advertisement -

Preşedintele Traian Băsescu cataloghează drept „jenantă” declaraţia premierului Victor Ponta cu privire la europarlamentarul Monica Macovei.

„Este greu de evaluat cum afectează. Cred că prima afectată este imaginea premierului, pentru că nu poţi să spui despre Monica Macovei, care are o reputaţie excepţională, ca membru al Parlamentului European, nu poţi să spui că este un om plătit din altă parte. Sigur, probabil, dl prim-ministru are impresia că e la fel precum cu Fenechiu, dar eu vă garantez că Monica Macovei nu este un om care să poată fi condus de nimeni şi, cu atât mai puţin, pe bani”, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni, întrebat cum afectează imaginea României declaraţiile premierului Ponta cu privire la Laszlo Tokes şi Monica Macovei.

El a adăugat că nu-l cunoaşte pe Tokes, dar că, în mod cert, atacul premierului este nejustificat, pentru că nu se pot face astfel de afirmaţii fără să se aducă probe.

„Pe Monica o cunosc foarte bine. Cu dl Tokes, cred că m-am văzut de două ori în viaţa mea politică. Două sau trei ori, la întâlniri foarte scurte. Dar, repet, marea problema este lipsa probei, iar despre Monica Macovei e jenantă declaraţia premierului. Însă, sigur, văd că în România este veselie mare, când lumea este distrată cu declaraţiile primului ministru. Vom vedea cum e cu banii de la UE, spre exemplu, cu Mechel, cu Oltchim, cu reducerea TVA-ului la alimente şi cu multe altele”, a conchis preşedintele.

Premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a declarat luni că europarlamentarul Laszlo Tokes are „un limbaj horthyst”, fiind, alături de democrat-liberala Monica Macovei, reprezentantul intereselor străine îndreptate împotriva României.

„Eu văd atacurile d-lui Laszlo Tokes şi mă bucur. Pentru că dl Tokes, ca şi doamna Monica Macovei au reprezentat în ultimii 20 de ani interesele străine îndreptate împotriva României. Şi ei sunt finanţaţi, reprezentanţi ai celor care vor ca România să fie o ţară instabilă, ai celor care vor ca România să fie atacată din toate părţile. M-aş speria când m-ar vorbi de bine unul dintre cei doi. Ceea ce vreau să spun, dincolo de aceste atacuri – dl Tokes are un limbaj horthyst, de-a dreptul”, a afirmat Victor Ponta.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.