spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
12.6 C
Vaslui
11-mai-2024

Nova Apaserv isi bate joc constant de consumatori

- Advertisement -

Desi multi botosaneni se trezesc la sfarsitul fiecarei luni cu facturi incarcate cu consumuri ce nu le apartin, sefilor societatii Nova Apaserv nu pare sa le pese prea mult de pierderile de apa din retea. Cei de la Nova Apaserv le cer clientilor botosaneni sa isi asume proprietatea si sa plateasca tot ce arata apometrul de scara, in schimb ei nu au nicio grija cand trec ore, chiar zile intregi in care se pierde apa prin conductele sparte fara ca echipele lor sa intervina.

O situatie de acest gen s-a intamplat si luni, cand locatarii din sute de apartamente dintr-o zona centrala a municipiului au ramas fara apa sau au avut apa la presiune foarte scazuta, iar reprezentantii Nova Apaserv au lasat sa treaca vreo 20 de ore pana ce echipele au inceput sa sape pentru remedierea deficientei. Dupa jumatate de zi si o noapte in care sute de apartamente au fost lasate fara apa, reprezentantii Societatii Nova Apaserv au binevoit sa anunte avaria printr-un comunicat de presa, de parca atunci ar fi intervenit problema.
In acel comunicat, botosanenii afectati au fost asigurati ca Nova Apaserv „va interveni cu operativitate”.
De luni la amiaza, de la ora 12.00, locatarii mai multor blocuri de pe Calea Nationala si Marchian au constatat ca au ramas fara apa la robinet. Desi initial unii au sperat ca intr-o ora, doua apa va reveni, s-au convins mai tarziu ca lucrurile stau altfel. Alte scari au avut apa, dar cu presiune foarte mica din cauza pierderilor la conducta sparta. Echipa de interventie de la Nova Apaserv a venit, a vazut si a plecat. De la dispeceratul societatii, cei care s-au interesat luni seara au aflat ca echipa de interventie va trece la treaba abia a doua zi dimineata, ca este o problema mai serioasa acolo, dar ca echipele urmau sa sape abia marti dimineata pentru a inlocui conducta care a plesnit.
„Este o problema mai serioasa acolo, sunt afectate mai multe blocuri, pana pe la Select. A fost echipa sa vada despre ce este vorba, maine dimineata se va inlocui conducta”, spunea, luni seara, angajatul de serviciu la dispeceratul societatii.
Ieri dimineata, reprezentantii operatorului de apa au iesit cu un anunt in care aratau ca „in data de 26 februarie 2013, pana la ora 16.00, se va intrerupe furnizarea apei in vederea efectuarii unor lucrari de reparatii in reteaua de distributie a apei din strada Teatrului”, de parca pana atunci oamenii din zona ar fi avut apa la robinete.
„Vor fi afectati beneficiarii care locuiesc in zona cuprinsa intre strazile Marchian, Teatrului, Mihail Kogalniceanu si Calea Nationala”, se mai preciza in comunicat.
Vicepresedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Sorescu, a discutat telefonic, ieri dimineata, cu reprezentantii operatorului de apa, obtinand de la acestia explicatia pentru faptul ca nu s-a intervenit decat dupa o noapte in care s-a pierdut apa prin conducta sparta.
„Am inteles ca acolo nu s-a putut lucra aseara. Erau masini parcate, nu stiu ce utilaj nu au avut. Acum este echipa acolo, se lucreaza, mi-au spus ca este o problema mai dificila, trebuie sa sape vreo sase metri ca sa vada ce este acolo”, spunea, ieri dimineata, vicepresedintele Consiliului Judetean.
In realitate, interventia nu a fost de cine stie ce dificultate, au recunoscut chiar angajatii societatii. S-a sapat la o adancime de vreo doi metri, interventie care s-ar fi putut finaliza cu o zi inainte sau chiar in timpul noptii. Dar, s-au dus vremurile in care pentru rezolvarea unei astfel de avarii se intervenea la orice ora din zi sau din noapte. La Nova Apaserv salariile angajatilor au fost diminuate si s-au facut si disponibilizari care au atins si sectorul productiv.
„Eu nu stiu daca au trimis in somaj si muncitori de la interventii. Am auzit si eu ca ar disponibilizat si din sectorul productiv, dar nu pot sa spun cu certitudine ca asa este”, a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean.
Despre urmarile unor astfel de situatii, despre cantitatile de apa pierdute prin neinterventia la timp la avarii, reprezentantii operatorului de apa nu spun nimic. Nu cu mult timp in urma, directorul Gabriel Carlan recunostea ca nu este zi fara doua, trei… si chiar zece avarii.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.